Wysłany: 2013-11-23, 15:45 Podgrzewacze do kamieni
Witam,
jestem fizjoterapeutom ale nigdy z tego nie korzystałem, ale moja żona ma kurs - a wiadomo po kursie chciała kupić ale jak zwykle się odkładało na inne chwile. Chciałem jej sprawić prezent i zastanawiam się nad różnicą między 6l a 17l. w opisach napisane jest że praktycznie nadają się do każdego zestawu kamieni (45szt. 50.szt, 60szt.). powiedzcie mi jak jest w praktyce? Biorę pod uwagę że idę do pacjenta i robie całościowy włącznie z palcami i zawijaniem. Wiem że w 17l to na pewno wejdzie wszystko a w 6l da rade zmieścić zestaw 65 kamieni?
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2013-11-23, 18:02 masaz tajski
[quote="bebeto97"]jestem fizjoterapeutom[quote]
bebeto, nazwa twojego zawodu (i pewnie wyksztalcenia) jest "fizjoterapeuta", wiec "jestem fizjoterapeuta". "Fizjoterapeutom" jest celownikiem (komu, czemu) liczby mnogiej.
Jesli jest napisane, ze 6l wystarczy, to pewnie wystarczy. Pomysl o zonie, dzwigajacej niepotrzebnie na 4 pietro aparat, ktory jest 3 razy wiekszy i ciezszy, niz rekomendowany. I to oprocz stolu, kamieni i innych parafenaliow.
Nie jestem pewien, czy jest wiele sensu oferowac kamienie z dojazdem, bo przygotowanie tego zabiera czas. Rowniez nie da sie jechac od razu do kolejnego klienta z kamieniami, tylko trzeba wrocic do domu i je wyszorowac
Raczej chodzi nam o zastosowanie tego sprzętu domowo mamy fajny pokoik ktory chcieli byśmy zagospodarować na zabiegowy. Dlatego pytam bo różnica w cenie jest. A na jednym i na drugim jest napisane, że rekomendowane są zestawy 45, 50, 65, wiec czy różnica jest w ilości wchodzących naraz kamieni???
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2014-06-24, 17:08
Przypuszczam, ze na allegro bedzie ich cala kupa i tanio.
Gabinety wyprzadaja, bo fala zainteresowania nimi, jako nowoscia, juz minela.
Nawet habys i inne firmy wyprzedaja sie z nich, czasami widze za 50%. Jest w czym wybierac, ich cen spada systematycznie. Pare lat temu byly po 1k i wiecej, teraz za kilkaset
Masażystka90 [Usunięty]
Wysłany: 2014-06-24, 17:14
h... ma wyłącznie polerowane kamienie i 100% na allegro jest tak. a z tego co się orientuje w masażu wykorzystuje się naturalne kamienie, gdyż te szybko tracą ciepło. mam nawet porównanie. miałam nadzieję że ktoś mnie nakieruje na te naturalne
naturalne sa super- ze wzgledu ze trzymaja dluzej cieplo i wygladaja znacznie okazalej. Takie kamienie mozna kupic, jest jeden sklep internetowy, ale nie pamietam nazwy. Sa tam zestawy ale drogie. Najtaniej wychodza na allegro- wpisujesz np. karneol czy tygrysie oko i szukasz wielkosciowo ci odpowiadajacych. Jest to kupowanie na sztuki wiec zeby kupic caly zestaw trzeba zamawiac od roznych sprzedawcow.
mas mob
Wysłany: 2014-07-19, 20:33
Rybkos, pamiętasz może nazwę tego sklepu? Też szukam tych naturalnych kamieni, o większej pojemności cieplnej i nie tak wypolerowanych na błysk.. Jakby ktoś miał jakieś info o porządnych kamieniach to niech śmiało pisze
naturalne kamienie, jeśli będziesz robił profesjonalnie to musisz mieć cały duży komplet, żebyś miał wybór podczas masażu. Ludzie są różnej budowy i czasem idą same małe, czasem trzeba mocno różnicować. Podgrzewacz taki, który ma dore rączki, bo musisz napełnić wodą i ustawić w dogodnym miejscu, termometr, bo woda ciągle musi mieć odp temperaturę. łapka do wyjmowania, sitko do małych kamieni
Masażystka90 [Usunięty]
Wysłany: 2014-08-16, 12:04
Ja kupiłam na bestmassage - towar idzie z Niemiec ale nic innego nie znalazłam
Z mojego doświadczenia uważam, że kupowanie 17 L podgrzewacza do kamieni jest totalnie bezcelowe. Długo się grzeje, jest nie poręczny, zajmuje masę miejsca i co najważniejsze jest ciężki. Bardzo gorąco polecam 6 L. Estetyczny, funkcjonalny i na prawdę wystarczający do pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12