Od dawna słyszę pogłoski ( niestety żadna nie jest w 100% pewna ) że zawód masażysty jest ważny na 5lat. We wrześniu otrzymałem dyplom masażysty ( chodziłem do szkoły 2letniej w zawodzie technik masażysta ) i nigdzie nie mogę się dowiedzieć o co z tym chodzi i czy forma wolontariatu jako masażysta też liczy się jako praca w zawodzie. Aktualnie pracuję całkiem w innym kierunku i chciałbym wiedzieć czy jeżeli np za 2-3lata pójdę na pół roczny wolontariat jako masażysta to czy po jego skończeniu ważność mojego zawodu przedłuży się o kolejne 5lat czy przymusowo muszę znaleźć pracę w zawodzie inaczej mi przepada i będę musiał na nowo zdawać egzamin lub broń Boże ukończyć na nowo 2letnią szkołę
bardzo proszę o wszelkie możliwe sprawdzone informacje i zamknięcie tematu dopiero po podaniu dokładnej odpowiedzi
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-09-26, 17:02 kurs masaz tajski
twoje raz nabyte kwalifikacje wazne sa na zawsze i zawod masazysty mozna wykonywac po dowolnej przerwie. Nie jest potrzebny wolontariat, praktyki, staz.
zapowiadana ustawa ma tylko zobowiazac do stalego podnoszenia kwalifikacji, jesli chce sie zachowac ministerialna licencje. Ale wszystko to jest spiewka przyszlosci, trudno powiedziec kiedy i jak to bedzie wygladac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12