Witam, wkrótce rozpoczynam pracę w SPA w hotelu jako masażystka. Mam jednak pytanie, jak wygląda kwestia przeciwwskazań do masażu klasycznego i relaksacyjnego, czy każdego klienta mam pytać o przeciwwskazania? Czy mierzyć każdemu ciśnienie? Czy jak to wygląda? Po prostu jak mam postępować, aby klient był zadowolony a ja abym nie zaszkodziła sobie, nie została oskarżona jeśli coś się stanie klientowi bo zatai jakieś przeciwwskazanie itp. Proszę aby wypowiedziały się osoby pracujące w SPA. Z góry bardzo dziękuję
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2013-09-13, 10:26 kursy masazu tajskiego
nie bardzo rozumie, dlaczego jako fizjo pytasz o rzeczy podstawowe i niby dlaczego przeciwskazania do roznych masazy mialyby byc inne od siebie.
Jako masazystka nie masz uprawnien do mierzenia cisnienia, tym bardziej nie praktykuje sie tego w hotelowym spa.
czy slyszalas o karcie klienta/pacjenta? tam rowniez powinna byc klauzula, ze klient powiedzial nam o swoim zdrowiu i zdaje sobie sprawe z roznych reakcji na zabieg. Karta moze byc wypelniona przez klienta w recepcji, w oczekiwaniu na zabieg.
Oczywiście znam przeciwwskazania do masażu, faktycznie źle to ujęłam w swoim pytaniu.
A jeśli chodzi o mierzenie ciśnienia, pierwsze słyszę, że nie mam takich uprawnień.... za każdym razem, kiedy byłam jeszcze na praktykach w czasie studiów, kazali nam mierzyć ciśnienie pacjentom, obojętnie, czy zabieg z fizyko, kinezy czy masaż.... więc jak to jest z tym ciśnieniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 12