Wysłany: 2011-12-28, 21:29 Czy mierzycie cisnienie swoim klientom przed i po masażu?
witajcie
Co sądzicie o mierzeniu cisnienia przed wykonaniem masażu jako etap wywiadu?
oraz zmierzenie po wykonanym masażu?
Mam na mysli masaże od leczniczych po relaksujące.
nadgorliwość czy profesjonalne podejscie do pracy.
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2011-12-28, 23:29 kurs masaz tajski
jesli cie tego uczyli w szkole i jesli to jest zalecane, to to rob.
dziekuje za porady, nadcisnienie istotnie jest przeciwskazaniem do masażu.
1.A sugerując sie tą tabelą w linku, jakie cisnienie uznajecie za graniczne do wykonania masażu? /powyzej jakiego zrezygnowac ?
2.Czy można wykonać łagodny masaż relaksujący jesli klientka ma podwyższone cisnienie?
bede wdzieczny za porady bardziej doswiadczonych kolegów, ja jestem w trakcie nauki jeszcze .
Wysłany: 2011-12-29, 19:27 Kurs masaz tajski
kacper napisał/a:
dziekuje za porady, nadcisnienie istotnie jest przeciwskazaniem do masażu.
1.A sugerując sie tą tabelą w linku, jakie cisnienie uznajecie za graniczne do wykonania masażu? /powyzej jakiego zrezygnowac ?
2.Czy można wykonać łagodny masaż relaksujący jesli klientka ma podwyższone cisnienie?
bede wdzieczny za porady bardziej doswiadczonych kolegów, ja jestem w trakcie nauki jeszcze .
Powolny I delikatny masaz obniza cisnienie, wiec mozna stosowac przy wysokim cisnieniu, jesli jest ono stabilne. Problemem moze byc niskie cisnienie, bo swiadczy o oslabieniu lub odwodnieniu organizmu, przy nim trzeba byc bardziej ostroznym, skracajac czas zabiegu.
Powinniscie zadac pytanie nauczycielowi w klasie I przedyskutowac problem.
Niemal kazdy klient jest swiadomy swego cisnienia, mierza go sami i w zaleznosci od wyniku przyjmuja dawke lekow. Mierzenie cisnienia nie jest uczone masazystow I nie ma tez potrzeby
zawsze można zrobić maszas w kierunku odwrotnym czyli odsercowym, odgłowowym
Wysłany: 2012-01-04, 13:55 kurs masaz tajski
adamm napisał/a:
zawsze można zrobić maszas w kierunku odwrotnym czyli odsercowym, odgłowowym
nie, nie zawsze mozna tak masowac, szczegolnie z chorobami serca i cisnieniem. Generalnie nie powinno sie masowac dystalnie, chyba, ze na krotkim odcinku i lekko (np przy powrocie ruchu, zeby nie przerywac dotyku z klientem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12