Wysłany: 2011-05-26, 11:58 Informacja! Zanim napiszesz przeczytaj.
W tym dziale opisujemy swój przypadek kliniczny z pacjentem tak abyśmy mogli wspólnie razem podyskutować oraz pomoc. Dział poświęcony dla masażystów w celu wymiany klinicznego doświadczenia, opis przypadku itp.
Linki sponsorowane
Nieznajoma Gość
Wysłany: 2011-09-30, 16:11 masaż w chorobie WZW typu C
Mam pytanie: Czy mogę masować grzbiet pacjenta jesli jest chory na wirusowe zapalenie wątroby typu C. Czy to jest przeciwwskazanie tylko do masazu powłok brzusznych czy wogóle nie można masować. Proszę o szybką odp.
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2011-09-30, 16:39 kurs masaz tajski
mozna masowac, ale musisz sprawdzic objawy choroby i ogolny stan pacjenta. Moze miec on zylaki wywolane tym zapaleniem, krwawienia przelyku i wiele innych powaznych dolegliwosci, czesto wystepujacych jednoczesnie.
Masaz lekki, powierzchniowy, odstresowujacy, z dala od czesci problematycznych powinien byc krotki, zeby nie przemeczac organizmu. Jesli nie jestes pewna postepowania, to zreferuj go do innego masazysty, z wiekszym doswiadczeniem.
Nieznajoma Gość
Wysłany: 2011-09-30, 18:13
massagewarsaw, dziękuję Ci za odpowiedź. Ja nie mam tu swojego konta, dlatego się nie zalogowałam.
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2011-09-30, 18:19 kurs masaz tajski
powinnas sie zarejestrowac i logowac, to bedziesz dostawac powiadomienia o odpowiedziach w watkach, gdzie uczestniczysz.
temat czasowo zamykam, ze wzgledu na spam od niezarejestrowanych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12