Wysłany: 2013-04-18, 12:03 Praca jako mobliny masażysta
Witam
Planuje zacząć działać jako mobilny masażysta i tu rodzi się kilka pytań do osób,które mają w tym doświadczenie.
Jeżdzenie do klientów/pacjentów bez otwarcia legalnej działalności wydaje mi się ryzykowne ze względu na urząd pracy i ewentualne sprawy związane z ubezpieczeniem na wypadek (odpukać) powikłań zdrowotnych pacjentów po masażu.
No chyba,że nie pilnują tego zbytnio
Na jaki rodzaj działalności najlepiej otworzyć coś takiego,jak wygląda sprawa z zusem
Na pierwszą działalność obejmie mnie ten niższy z tego co pamiętam to ok 300zł a co gdy będę chciał po jakimś czasie,dodatkowo otworzyć gabinet,zus wtedy wzrasta czy zostaje ten sam niższy przez 2 lata ?
Nie mając technika masażysty (w czerwcu poprawka projektu) na wizytówce mogę napisać masaż "terapeutyczny" "przeciwbólowy" czy po prostu klasyczny
Bo rozumiem, że "medyczny" lub "leczniczy" zarezerwowany jest dla szczęśliwych posiadaczy dyplomu ?
Jak wyglądają u Was ceny i czas zabiegów.Dodam,że mieszkam w niewielkiej miejscowości ok 35tys.Zastanawiam się jaką podać stawkę.
W ogóle opłaca się taka działalność ?,jakie macie doświadczenia z zarobkami w porównaniu do wydatków?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13