Wysłany: 2016-06-18, 11:02 EGZAMIN TEORETYCZNY 2016 - ZADANIE NR. 40
Hej,
Czy jest jakaś osoba na tym forum, która dobrze miała zadanie 40 ?
w mojej grupie każdy miał zaznaczone konsensualny masaż. I zastanawia mnie czy to nie jest sprawa do rozważenia z komisją
Pacjentowi po złamaniu kosci piszczelowej zastosowano opatrunek gipsowy siegajacy od stopy do wyskokosci polowy uda. W celu profilaktyki przed zanikiem z nieczynnosci miessnia czworoglowego uda , nalezy temu pacjentowi wykonać .. ?
A- wykonac intenstywny masaz konsensualny drugiej konczyny
B- Polecic wykonywanie cwiczen napiec izometrycznych miesni pod gipsem
?
Nie wiem jak u mnie ale ja tak zaznaczyłem. Nie mam pytań. U mnie też tak zaznaczyli. Powiem szczerze że napinnie mięnia czworogłowego do połowy w gipsie jest trochę utrudnione. No cóż ten co to zadanie pisał pewnie wie lepiej.
Po pierwsze nie ma masażu konsensualnego,tylko wpływ konsensualny,a masaż kontralateralny,to była podpucha,ja też się na to nabrałam,nam dzisiaj pani fizjoterapeutka powiedziała,ze możemy być w gipsie od brody do nóg,a napięcia trzeba wykonywać,żeby ćwiczyć mięśnie.Jedynym zadaniem od którego można się odwołać to masaż tensegracyjny,bo nie było go w podstawie programowej dla technika masażysty,ale to tylko jeden punkt,a dla niektórych to może być,aż jeden.
O i tu jest plus i hak dla tych co im zabrakło punku właśnie masaż chiński nie ma go w programie i ja bym się w to wepchał i pisał odwołanie a wiem że jest dodatkowy specjalny we wrześniu więc komu zabrakło niech próbuje. Gdybym popłynął to na pewno zgłosiłbym to. Bo inaczej czekacie do stycznia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14