megii2
Wysłany: 2009-03-25, 19:36 Ból przeciążeniowy kręgosłupa w odcinku szyjnym- masaż
witam..mam pytanie o postępowanie przy ból przeciążeniowy kręgosłupa w odcinku szyjnym, a dokładniej chodzi mi o masaż? Jaki stosujemy..czy ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat? Proszę o pomoc ...Dziękuje
Witaj.
Domyślam się że przeciążeniowy tzn. spowodowany długim siedzeniem przed komputerem, praca na kasie, uczucie ciężkich ramion itp...
Stosuje się masaż klasyczny ze szczególnym uwzględnieniem okolic barków i szyi.
Wykup sobie karnecik 10 zabiegów. Będą całe plecki masowane ze szczególnym uwzględnieniem okolic szyi. Do tego można zrobić uciski shiatsu na punkty antystresowe(tzw mięśnie kapturowe) i punkty rozluźniające okolice barków( uciski wzdłuż kręgosłupa po obu stronach między łopatkami).
Bodyworker
Wysłany: 2009-03-26, 13:46 Re: Ból przeciążeniowy kręgosłupa w odcinku szyjnym- masaż
megii2 napisał/a:
witam..mam pytanie o postępowanie przy ból przeciążeniowy kręgosłupa w odcinku szyjnym, a dokładniej chodzi mi o masaż? Jaki stosujemy..czy ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat? Proszę o pomoc ...Dziękuje
Do tego można zrobić uciski shiatsu na punkty antystresowe(tzw mięśnie kapturowe) i punkty rozluźniające okolice barków( uciski wzdłuż kręgosłupa po obu stronach między łopatkami).
mógłbym prosić o rozwinięcie tego? szczególnie interesują mnie punkty między kręgosłupem a łopatkami. Jak dokładnie to wykonać i na czym to polega.
Stykną, ale jak można poczarować to czemu nie:)
Forever postaram się zeskanować tą część książki i sobie poczytasz dokładniej.
Jak możecie to sobie zassajcie z neta aptekę natury pani Górnickiej. Tam jest dość przystępnie to opisane. Zawsze coś więcej można się dowiedzieć:)
Do Truskawy- Jak już chcesz coś z shiatsu naprawdę, to poszukaj gdzieś (fakt, że trudno zdobyć) książki pod tym tytułem Toru Namikoshi. "Apteka natury" to niekompletne ściągnięcie chadzającej w kserokopiach książeczki Tokushiro Namikoshi, o wiele gorszej. A uciski systemem shiatsu sa naprawdę ciekawsze od klasyki.
dino100 jak się nie ma co się lubi...:( Wiem że ta pozycja nie jest niczym nadzwyczajnym. Mam obecnie tą książkę w domu to i z niej próbuję coś się nauczyć.
megii2
Wysłany: 2009-04-07, 15:53
pyta masażysta..o postępowanie..Czy znacie jakieś konkretne propozycje lub literaturę na ten temat?
megii2
Wysłany: 2009-04-08, 14:27
Jeszcze jedno mam pytanie czy ból przeciążeniowy może się łączyć z brachialgią? czy mogę postępować w masażu jak przy brachialgi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13