Wysłany: 2009-04-04, 17:06 Szkoła żak - roczne studium a rejstracja działalności
Witam.
Ukończyłem tą szkołę i zacząłem masować. Miałem nadzieje na rejestracje działalności gospodarczej lecz mam obawy że nie będę mógł tego zrobić na mocy nowej ustawy. Czy zgodnie z prawem mogę to zrobić?
Proszę bardzo o pomoc w tej biurokratycznej sprawie bo wykonuje swój zawód dobrze i chciałbym wiedzieć czy nowa ustawa nie chce pozbawić mnie mojego źródła utrzymania.
I drugie pytanie czy ta nowa ustawa zakazuje mnie pracy w gabinetach SPA i gabienetach masażu czy tylko w ośrodkach publicznej służby zdrowia.
Dziękuje za pomoc. To bardzo ważne w mojej sytuacji, tak więc proszę o pomoc lub propozycje wyjścia z sytłacji gdy okaże sie dla mnie nie korzystna. Robienia technika masażysty w tej chwili było by dla mnie tródne gdyż utrzymuje się między innymi z masażów które teraz wykonuje, a uregulowanie prawne by zarejstrować działalność gospodarczą jest mi w tej chwili potrzebne.
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2009-04-04, 17:32 Re: Szkoła żak - roczne studium a rejstracja działalności
znowelizowanej ustawy o zawodach medycznych nie ma, choc od cos 3 lat sa dyskusje nad roznymi projektami.
Po jakimkolwiek kursie mozesz otworzyc dzialalnosc, urzednicy do certyfikatu nie przywiazuja zadnej wagi, jest to raczej wymog formalny. Moga cie poprosic przedlozyc certyfikat, albo nawet nie.
w swietle obecnych przepisow po rocznym studium nie zatrudnia cie w publicznej sluzbie zdrowia, szanse na przyszlosc jeszcze mniejsze
Bodyworker
Wysłany: 2009-04-07, 11:16
Do wykonywania zabiegów masażu jako świadczeń zdrowotnych, itd patrz tu masz konkretną odpowiedz:
Do wykonywania zabiegów masażu jako świadczeń zdrowotnych, itd patrz tu masz konkretną odpowiedz:
powodzenia
Bodyworker taka prośba nie podajemy linków innych portali lecz wstawimy dokładny artykuł jeśli można na forum a pod nim link źródłowy. W ten sposób tworzymy bazę wiedze na forum e-masaz.pl
Dziękuję
Bodyworker
Wysłany: 2009-04-07, 15:35
Rozumiem zasady i szanuje. Pomyślałem tylko, iż taki oficjalny dokument tłumaczy wszystko. A że na innym portalu, no cóż
Może inaczej, zapytajcie na kursach oficjalnie swoich nauczycieli co w sumie możecie robić i w jakim zakresie macie uprawnienie i gdzie możecie pracować. Myślałem, że będzie prościej.
Rozumiem zasady i szanuje. Pomyślałem tylko, iż taki oficjalny dokument tłumaczy wszystko. A że na innym portalu, no cóż
Wybacz
Bodyworker napisał/a:
Może inaczej, zapytajcie na kursach oficjalnie swoich nauczycieli co w sumie możecie robić i w jakim zakresie macie uprawnienie i gdzie możecie pracować. Myślałem, że będzie prościej.
Popieram twoją wypowiedź najlepsze rozwiązanie upewnić się w danej szkole/kursach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13