Wysłany: 2011-07-23, 20:09 Pytanie o otwarcie działalności edukacyjnej dot. masażu
Witam serdecznie,
Chcialbym poradzić się w następującej kwestii. Razem z kolega chcielibyśmy otworzyć w naszym miasteczku placówkę z KURSAMI MASAŻU. jest nisza w naszej okolicy. Czy ktoś z Was orientuje się jak to wygląda od strony formalnej:
1. Czy wystarczy założenie własnej działalności gospodarczej i w PKD wybranie odpowiedniego numeru i np po roku działalności starać się o akredytację MEN?
2. Z tego co wyczytałem na forum by prowadzić kursy nie koniecznie trzeba mieć magistra- jak to dokładnie wygląda, tym bardziej że planujemy wprowadzić szkolenia dla masazystów ( czyli de facto masaż według mnie i kolegi oparty na zasadach masażu klasycznego itp, ale nie będzie to kurs masażu I stopnia czy II. Czy jest to kwestia naszego dajmy na to widzi mi się- tzn prawnie nie jest to uwarunkowane jakimiś wymogami, które trzeba spełnić
Jakie poza tym jeszcze warunki trzeba by spełnic- sanepid itp[?
Szkolenie tak naprawde moze prowadzic rowniez osoba bez wyksztalcenia. Pytanie tylko z jakim papierem wyjdzie kursant. Z tego co wiem to otwieramy dzialanosc g. i staramy sie wlasnie o akredytacje interesujacych nas jednostek.Wiadomo ze w tym zawodze najlepiej ptf jesli myslimy o pracy w jednostkach sluzby zdrowia, lub bez zadnej akredytacji jesli myslimy np o Odnowie biologicznej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14