Mając zajęcia na uczelni z prof. dr. hab. Grzegorzem Kandzierskim prawdopodobnie z Lublina wpajał nam jedynie to aby wszelkie czynności prowadzone do poprawy zdrowia dziecka z kreczem były skierowane po stronie przeciwnej do schorzenia. Czyli sytuacja gdy krecz jest lewostronny jedzenie, zabawki, wszelkie zaczepki dziecka, dzwięki wykonujemy po stronie prawej aby dziecko rozciągało przykurczony miesien m-s-o. O masazu nie wspominal, ale moim zdaniem aby ten miesien rozluznic nalezy stosowac techniki rozluzniajace, ale przy kreczu miesien ten jest tak bardzo skrocony i spiety ze techniki masazu moga pomoc lecz tylko na chwile potrzebna jest terapia. To tylko moje zdanie.
Ja na zajęciach z masażu wraz z grupą szczegółowo uczyliśmy się masażu w przypadku kręczu szyi. składał się on z 7 faz. Masaż mm. mos, czworobocznego, karku, masaż punktowy oraz redresja.
I faza - pogłębienie przykurczu. w tej fazie wykonuje się masaż mm. mos, najpierw po stronie lewej a następnie po stronie prawej.
II faza - rozciągnięcie przykurczu. masaż mm. mos, najpierw lewa a następnie prawa strona.
III faza - masaż mm. mos równocześnie.
IV faza - masaż karku
V faza - masaż mm. czworobocznego
VI faza - masaż punktowy
VII - redresja
takiego masażu uczyliśmy się jeśli chodzi o kręcz szyi pochodzenia mięśniowego
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-02-03, 20:03 kurs masaz tajski
sylos121 napisał/a:
I faza - pogłębienie przykurczu. w tej fazie wykonuje się masaż mm. mos, najpierw po stronie lewej a następnie po stronie prawej.
II faza - rozciągnięcie przykurczu. masaż mm. mos, najpierw lewa a następnie prawa strona.
powinnas podac, po ktorej stronie byl przukurcz
tak, nie podałam po której stronie jest przykurcz.
z tego co ja wiem przykurcz jest po stronie lewej.
dodam jeszcze że w tych fazach masażu używamy specjalnych technik które powodują rozluźnienie i rozciągnięcie przykurczonych mięśni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12