ehh myślałam, że jest jeden termin dla całej Polski i powinni się tego trzymać... no trudno
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2011-08-26, 11:25 kurs masaz tajski
komisje musialy czytac "ponadnormatywne" kartki, niektore sie wyrobily, niektore nie. Nauczyciele, z ktorych sie skladaja komisje, musza rowniez troche wypoczac w czasie wakacji.
justyna_miniu
Wysłany: 2011-08-26, 14:04
Też zdałam i jestem cała szczęśliwa, ale z tymi dodatkowymi kartkami to przegięcie bo nie powinno tak być, ale teraz się już tym nie przejmuje i dziękuję egzaminatorowi, który sprawdzał ten mój drobny mak i się doczytał:) Odebrałam już dyplom:)
z tego co widze to OKE WAWA nie ma systemu OBIEG ehh, stolica a sto lat za murzynami. Nam wyniki oglaszają jutro.
ktos wie jaki jest % zdawalnosci w mazowieckim?
komisje musialy czytac "ponadnormatywne" kartki, niektore sie wyrobily, niektore nie. Nauczyciele, z ktorych sie skladaja komisje, musza rowniez troche wypoczac w czasie wakacji.
Więc drodzy koledzy i kolezanki.. (szczegolnie ci co nie zdali) jak wiecie nie wszyscy mogli dostać "dodatkowych" kartek , co moim zdaniem jest nie fair wobec innych...
Moze cos z tym zrobimy....?
Tak niskiej zdawalności już dawno nie było. Ciekawe czego to efekt... czyżby tego, że niektórzy mogli się rozpisywać dowoli i mieć brudnopis, a innym brakło miejsca?
Kto jest za tym żeby napisać odwołanie? Skoro komisja ustaliła reguły to chyba powinny dotyczyć one wszystkich...
Witam u mnie na egzaminie nie dostaliśmy dodatkowych kartek powiedziano nam że musimy się zmieścić na tym co mamy, nie zdałam egzaminu i wiem że nie jest to wynikiem mojej niewiedzy ale zbyt małej ilości kartek musiałam 3 punkty zmieścić na jednej stronie, nie jestem zaskoczona wynikiem egzaminu ale tym ze w innych szkołach kartki dodatkowe były i myślę ze z tym trzeba coś zrobić wszystkie osoby które zostały pozbawione tej mozliwosci powinny się zebrać i napisac odwołanie do OKE o nowy egzamin w szybszym terminie niż czerwiec 2012
Im wiecej osób tym wieksza szansa aby coś osiągnać bo pojedyncze osoby zostana zignorowane a bląd OKE przejdzie niezauważony, a co z osobami poszkodowanymi ???
pozdrawiam Gosiaczek
Wysłany: 2011-08-29, 19:46 kurs masaz tajski
Korcia89 napisał/a:
koledzy i kolezanki.. (szczegolnie ci co nie zdali) ...
Moze cos z tym zrobimy....?
ci, co zdali, nie musza nic robic.
a ci, ktorym sie tym razem nie udalo, najlepszym sposobem dzialania, bedzie przygotowanie sie do powtorki za rok. Juz od wrzesnia mozna zaczac przerabianie materialu z kolegami z klasy.
jesli znaczna czesc grupy nie zdala, to moze szkola bedzie sie czula zobowiazana, do pomocy, np dla chetnych udzial w lekcjach szkolnych.
tak to jest, ze kazdego roku nie zdaje cos z 50% - w przeszlosci nie bylo ograniczenia ilosci kartek i wprowadzenie tej zasady od tego roku nie spowodowalo zmiany tej statystyki. Kto wiedzial, jak pisac, to miescil sie w limicie.
Witam u mnie na egzaminie nie dostaliśmy dodatkowych kartek powiedziano nam że musimy się zmieścić na tym co mamy, nie zdałam egzaminu i wiem że nie jest to wynikiem mojej niewiedzy ale zbyt małej ilości kartek musiałam 3 punkty zmieścić na jednej stronie, nie jestem zaskoczona wynikiem egzaminu ale tym ze w innych szkołach kartki dodatkowe były i myślę ze z tym trzeba coś zrobić wszystkie osoby które zostały pozbawione tej mozliwosci powinny się zebrać i napisac odwołanie do OKE o nowy egzamin w szybszym terminie niż czerwiec 2012
Im wiecej osób tym wieksza szansa aby coś osiągnać bo pojedyncze osoby zostana zignorowane a bląd OKE przejdzie niezauważony, a co z osobami poszkodowanymi ???
pozdrawiam Gosiaczek
Dokładnie... mysle ze osoby ktore mialy dodatkowe kartki, ich pracy powinne byc oceniane jak innych bez bonusów. Tez bym chciala sie lepiej rozpisac i dokładniej a nie mialam jak ;/ i czekac musze rok.. masakra. moje plany dalszej nauki legły w gruzach.. słuchajcie piszcie jesli nie mieslicie tez kartek... nie straćmy tych dwoch lat nauki..
tak to jest, ze kazdego roku nie zdaje cos z 50% - w przeszlosci nie bylo ograniczenia ilosci kartek i wprowadzenie tej zasady od tego roku nie spowodowalo zmiany tej statystyki. Kto wiedzial, jak pisac, to miescil sie w limicie.[/quote]
50% nie zdaje? W tamtym roku zdawalność wyniosła ok 70%. w tym 38%. więc chyba jednak coś jest na rzeczy.
Wysłany: 2011-08-29, 20:02 kurs masaz tajski
w ubieglych latach zdawalnosc w dolnoslaskim byla wyzsza, niz w innych regionach. W tym roku jest pewnie nizsza, ale to nie zalezy od ograniczenia kartek, a od klucza punktowania. O kluczu byly dyskusje w ubieglych latach.
decyzja cke o nie dyskwalifikowaniu dodatkowych kartek byla, wedlug mnie, najsprawiedliwszym dla wszystkich rozwiazaniem.
oczywiscie, wspolczuje zawodu i rozgoryczenia, ale raczej zamiast rozpaczac czy pomstowac, lepiej zagryzc zeby i zaczac przygotowania do egzaminu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13