Tutaj masz małe info: Masaż bańkami
Głownie stosowane jest przy walce z cellulitem.
Polega na masowaniu bańkami chińskimi(gumowymi, niebieskie) ruchami podłużnych i okrężnymi np kończyn dolnych uda. Przed takim zabiegiem trzeba wykonać zabieg masażu ręczny żeby przygotować kończynę. Mam nadzieje ze trochę pomogłem
Czy moze mi ktos powiedziec czy moge masowac bankami kobiety ktore urodzily dzidziusia przez cesarskie ciecie I 3 tygodnie po porodzie chca masaz bankami ? Nie wiem czy mozna robic taki masaz zaraz po porodzie ? Dzieki z gory za odpowiedz Ewa
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-05-08, 11:33 kurs masaz tajski
zacznij od ud i plecow, a po zagojeniu sie ran i zmniejszeniu blizny rowniez ostroznie na brzuchu.
A najlepiej pierwszy zabieg drenaz limfatyczny, mobilizacja stawow nog (zeby miednica po ciazy i porodzie ustawila sie) i glaskania na brzuchu (zeby przygotowac do baniek na kolejnych zabiegach).
Morvi
Wysłany: 2010-05-08, 14:17
Masaż bańkami bardzo silnie oddziaływuje na organizm, więc po porodzie jest absolutny zakaz. Można masować dopiero po ok. 2 miesiącach, dotyczy to brzucha, pośladków i ud.
Masaż bańkami chińskimi stosuje się nie tylko na celulit ale również podczas różnego rodzaju bólów kręgosłupa, oraz np. w czasie rwy kulszowej.
Polecam bańki szklane zamiast gumowych.
Jeżeli nigdy tego nie robiliście i nikt Was tego nie uczył nie radzę eksperymentować.
Zgadzam się z Morvi. Masaż bankami bardzo mocno oddziałuje na tkanki i stosowanie go, w krótkim czasie po ciąży czy innych zabiegach chirurgicznych jest mocno nie wskazany. Polecam kursy masażu bańkami- krótki, przyjemny, nie drogi i coraz bardziej popularny i pożądany przez kobiety w każdym wieku. Kosztu kursy zwróciły mi się już po połowie miesiąca.
Ps. Informacja raczej nie przydatna do pracy ale osobiście polecam stawianie sobie czy członkom rodziny baniek przy ostrych stanach przeziębienia.
Masaż bańkami należy do bardzo przyjemnych,ale stosuje sie go głównie u kobiet. Zaraz po porodzie-szczególnie przez cesarke nie jest to wskazane.
Morvi
Wysłany: 2010-05-25, 12:22
Czy ja wiem czy należy do przyjemnych? Chyba raczej odwrotnie, szczególnie że musi głęboko oddziaływać, czyli siła zassania i tarcia jest duża co powoduje nieprzyjemne odczucia a nawet wylewy podskórne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14