Wysłany: 2010-08-12, 09:07 4 dniowa przerwa między masażami czy można?
Mam takie pytanie: Czy jeśli wykonuję serię 10 masaży codziennie w dniach środa,czwartek,piątek to czy mogę robić klilkudniową przerwe i znowy wykonywać dalszą częśc masaży w dniach sroda,czwartek,piątek
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-08-12, 10:42 kurs masaz tajski
tylko od ciebie i od klienta zalezy jak czesto i jak dlugo sa zabiegi.
wedlug mnie, optymalnie jest co tydzien (organizm musi miec czas na reakcje na zabieg) i przez godzine (to ze wzgledow praktycznych - i mnie i klientowi trudno sie umawiac na krotsze zabiegi, bo ktos do kogos musi dojechac, co zabiera czas).
a moża wykonać zabiegi np środe,czwartek a potem znowu środa czwartek? czy taka roznica czasu ma znaczenie?
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-09-06, 11:51 kurs masaz tajski
najlepiej wykonywac systematyczne zabiegi w regularnych odstepach czasu, optymalnie tygodniowych. Jesli jest koniecznosc, to z dnia na dzien czy nawet codziennie, np obloznie chorym
Wszystko zależy od tego czy na masaż przychodzisz tylko i wyłącznie na relaks czy też w celach leczniczych. Jeżeli dla zdrowia to należy go wykonywać systematycznie, jeżeli jednak dla relaksu to Twoje ciało decyduje o tym kiedy ma ochotę na masaż.
Jeżeli chodzi o masaże lecznicze to aby przyniosły jakikolwiek efekt muszą być wykonywane minimum 2 razy w tygodniu. Poza tym możesz dać pacjentowi zestaw ćwiczeń, aby je wykonywał codziennie. Dojazd codzienny jak do zakładów rehabilitacji bywa kłopotliwy, a masaż trwa zazwyczaj 10-15minut.Dlatego można robić dłuższy masaż około 30 minut 2 razy w tygodniu ale nie wolno wykonywać masażu powyżej 45 minut. Tak przynajmniej ja byłem szkolony i tak postępuje z pacjentami.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10