Czym zastąpić mleko w kawie

Hyde Park. Ogólne informacje nie związane z masażem. Tematy o wszystkim.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

Annie
Posty: 198
Rejestracja: 2019-04-14, 09:06
Lokalizacja: Warszawa

Czym zastąpić mleko w kawie

Post autor: Annie »

Jak w temacie? Jestem weganką i zastanawiam się co będzie pasowało.
regis
Posty: 47
Rejestracja: 2019-06-24, 06:04
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: regis »

Jeśli zależy Ci na smaku kawy to tylko alpro soya barista. To jest chyba najbardziej neutralne mleko roślinne (nie licząc ryzowego które jednak jest zbyt mało gęste). Ma najlepsza konsystencję, delikatny smak, nie wali soją jak np najtańsze sojowe z biedronki, świetnie się spienia i nie warzy się (przynajmniej przy ręcznym spełnianiu w french press - nie próbowałem parowo na ekspresie). To mleko nie zamaskuje smaku kawy. Natomiast jeśli smak samej kawy nie jest priorytetem i chcesz czegoś dodać do jej smaku to jak najbardziej polecam alpro kokosowe (ale nie wiem czy to się da w ogóle spienic bo jest dosyć wodniste) albo owsiana Inka która jest mega w smaku i dosyć dobrze się spienia.
https://kawowy.info/czy-warto-pic-kawe- ... oslinnymi/

Na tej stronie jest ogólnie szerszy opis.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park forum ogólne”