Praca po studiach, technikum masażu, kursach ?

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Bartek1988o

Praca po studiach, technikum masażu, kursach ?

Post autor: Bartek1988o »

Cześć.

W internecie poszukiwałem odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań ale nie mogłem znaleźć spójnych odpowiedzi. Toteż kieruję moje pytania do Ciebie. Trochę ich jest :neutral:

-Czy większe szanse na znalezienie pracy mają absolwencji : kursu, 2letniej szkoły (technik masażysta) czy kierunku fizjoterapii, czy może nie ma to istotnego znaczenia?

-W jakich placówkach może pracować masażysta?

-Zawód masażysty jest niejednorodny, bo są różne rodzaje masaży. Na jakie masaże uprawnienia daje : kurs masażu klasycznego I i II stopnia, 2 letnia szkoła, kierunek fizjoterapii?

- Czy ogólnie jest zatrudnienie na masażystów??

Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio zmieniony 2013-05-11, 20:00 przez Bartek1988o, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Część jak byś znalazł trochę czasu i poszukał na forum to byś znalazł odwiedzi na wszystkie pytania które były wałkowane 100 razy.

1. Absolwent po studiach z technikiem masażu

2. Szpital, Gabinety, Hotele spa itd

3. Technik masażu posiada wiedzę do wykonywania masażu klasycznego i segmentarnego, drenażu limfatycznego, masażu izometrycznego, reklamacyjnego itd

4. Kto szuka ten znajdzie.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kursy masazu tajskiego

Post autor: massagewarsaw »

e-Masaz.pl pisze:3. Technik masażu posiada wiedzę do wykonywania masażu ... reklamacyjnego itd

4. Kto szuka ten znajdzie.
ad 3 o masazu reklamacyjnym wiecej "Usterka - masaż" http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t=2896

ad 4 z obserwacji wynika, ze trudno o prace dla masazystow (kryzys), jeszcze trudniej dla fizjo (nadprodukcja). Jesli masz predyspozycje, to ratownik medyczny znacznie bardziej chodliwy
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Z tym ratownikiem to tez bym się zastanowił. Mam wśród znajomych ratowników medycznych i sami mi powiedzieli jak już to Pielęgniarstwo ponieważ ratownikowi tyle coś fizjoterapeutów i techników masażu. Ale jak ktoś chce i się uprze to w każdym zawodzie znajdzie prace mimo że konkurencja duża.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”