Zestaw nr 1 to pasmo biodrowo-piszczelowe, przeciążone i ból schodzi aż do kolana str boczna. Wykonać masaż klasyczny ( biegać maratończyk). Opisać mięśnie które wchodzą w skład pasma, więzadła i troczki kolana ( str boczna). Chciałam ułożyć pacjenta na boku ale techniczne podpowiedziały, żeby na plecach bo brak jest dużych klinów. Zalecenia do domu dla pacjenta, informacje wstępne jakie przekażesz pacjentowi przed masażem i efekty niepożądane po masażu.
Inny zestaw to prostowniki stawu łokciowego ale to już ktoś opisywał więc się nie powtarzam. Inny zestaw to zginacze stawu łokciowego i wiem, że każdą rękę masowali w pozycji leżącej, zginacze z klinem małym pod ręką ( kolega chciał masować na siedzącą pacjenta to poprosili go aby go położył na łóżku.
Wiem, że jest udo strona przednia i kolano. Powodzenia wszystkim życzę
W każdym zadaniu prawie należy zmierzyć biernie ruchomość stawu ale bez paniki, bierzecie nogę do ręki i sami sprawdzacie jaki ma zakres ( staw kolanowy i biodrowy). Wykonujcie wszystkie techniki klasyczne, jak najwięcej, łącznie z uciskaniem i oklepywaniem. Dużo rozcierań i pamiętajcie o przegłaskaniach między technikami.
od mojej P. dyrektor wiem, że pakowała 6 zestawów, więc nie wiem czy aż 20, może w całej Polsce ale wątpię bo jak na razie się wszystkie zgadzają. Jest 6 zestawów ale zadania w zestawach się powtarzają więc spokojnie Będzie dobrze. Na zimno rzecz ujmując egzamin jest łatwy Żadnych przyczepów, zadnych opisów ćwiczeń a klasyk to podstawa, łatwa dla wszystkich
Podsumowując :
ZESTAW 1 Maratoczyk -stan po przeciążeniu pasma biodrowo -piszczelowego .
ZESTAW 2 ??
ZESTAW 3.Amator crossfitu. Przewlekłe zapalenie zginaczy stawu łokciowego
ZESTAW 4.Gimnastyk .prostowniki stawu łokciowego
ZESTAW 5. Przednia strona uda i staw kolanowy
ZESTAW 6.Ograniczenie ruchomości i siły po ortezie .Tył uda i staw kolanowy
Prośba do tych co już zdawali o potwierdzenie i co z tym zest. 2 ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12