bananowy_kot
ps myślisz,że facet specjalnie dla masażu u Ciebie,będzie golił nogi?:)
hehehe dzieki za poprawe humoru
Bo taki pacjent przychodząc do mnie na masaż musiałby też przyjść na depilacje woskiem to nie jest głupieee podoba mi się 1 zabieg ale musi Pan wykupić najpierw zabiegi depilacyjne abym mogła Panu wykonać ten masaż :D
Ale fakt faktem dużo osób właśnie myśli że masasz suchy to masaż bez żadnych oliwek czy talku...
Kajkamajka ale tu chodzi o zachowanie minimum kultury osobistej a nie zabawe w gimnazjum używając słów spadaj, odczep się ode mnie, jeszcze dołuż do tego bo powiem mamie... ;/
Jeśli mi się tylko uda to skonsultuję to z którymś z nauczycieli.
Przykro mi jedynie, że nie spotkałam się z takim terminem w ciągu 2 lat szkoły, ani na praktykach w szpitalu /rok/.
Więc starałam się na "chłopski rozum" wytłumaczyć sobie ów suchy masaż... i wyszło mi, że musi to znaczyć - bez materiałów poślizgowych.
Czy może ktoś podać źródło (literatura), na które można się w tym przypadku powołać?
ja popieram suchy masaż jest właśnie zwykłym masażem z oliwka też w szkole nas tak uczyli na praktykach na skierowaniach też tak było dla nich mokry to kapiele
ja popieram suchy masaż jest właśnie zwykłym masażem z oliwka też w szkole nas tak uczyli na praktykach na skierowaniach też tak było dla nich mokry to kapiele
[ Dodano: 2012-06-23, 11:16 ]
na 100%
suchy suchym ok, ale mokry? gdzie lub kto was tego uczy ? jaki mokry ! masażysci !!!!!!!!!!!!
podwodny , wodny ok ale nie mokry, mokro to można mieć...
[ Dodano: 2012-06-23, 11:16 ]
na 100%
suchy suchym ok, ale mokry? gdzie lub kto was tego uczy ? jaki mokry ! masażysci !!!!!!!!!!!!
podwodny , wodny ok ale nie mokry, mokro to można mieć...
Adam koleżanka tłumaczy łopatologicznie co by do każdego dotarło... po chłopsku w prosty sposób
JustynaZuzanna
oczywiście,10 zabiegów depilacji i 10 zabiegów masażu klasycznego SUCHEGO-tydzień w tydzień:)
bananowy_kot
ja również nie spotkałem się z tym określeniem i podobnie jak Ty byłem przekonany,że to bez środków poślizgowych
ps a propos dodatków,stosował ktoś oliwę nicejską?wrażenia i działanie jak przy zwykłej oliwce?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Masa%C5%BC a może drodzy masażyści ten link nam coś rozjaśni co do masażu suchego?? skoro jest osobno wymieniony to raczej bez środków poślizgowych??
Normalnie to był haczyk jak inne polecenia w tym projekcie. Stosujemy masaż z środkiem poślizgowym
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-06-24, 03:28 kurs masaz tajski
na poprzedniej stronie egzaminatorka wyjasnila, ze masaz suchy jest z oliwka i ze jest to "bardzo stare nazewnictwo". Wikipedia moze byc pomocna, ale nie jest wyrocznia, np z zapodanego linku "położenie się" jest wymienione, jako rodzaj masazu. Opierajac odpowiedzi egzaminacyjne na wikipedii, mozna sie polozyc.
ps natomiast egzaminatorka nie podala nowego/nowych okreslen i nie wyjasnila, dlaczego nadal stare jest powszechnie uzywane przez lekarzy na skierowaniach. Moze lekarze powinni sie doksztalcic o masazu?
Dziękuję Wam za wyjaśnienia trochę powikłane to wszystko. Mam na myśli masaż klasyczny suchy. Zastanawiam się po co takie "podstępy" na egzaminach, takie pułapki...
Czy to uczciwe w stosunku do zdających?
pewnie że uczciwe, na rynku powinni zostać tylko ludzie z pasją i powołaniem, a nie studenci z przyzakładówki, inne slabe jednostki biologiczne muszą umrzeć
PS: Pirlo profesor
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-06-25, 04:20 kurs masaz tajski
z podstepnymi pytaniami na egzaminie chodzi o to, zebys nie ogolil faceta, ktorego lekarz skierowal na suchy.
ps oliwa nicejska to po polskiemu oliwa z pierwszego tloczenia albo z laciny virgin. Nie wiem, jakiej "zwyklej" oliwki uzywasz, ale z pierwszego tloczenia nie pachnie. Mozliwe, ze szybko nie jelczeje, nie brudzi i nie jest za tlusta (latwo sie przyswaja i nie plami przescieradla i bielizny) - dlatego rekomendowana do masazu
o masażu suchym i mokrym nigdzie nie uczą, ja się tego pojęcia dowiedziałam (przez przypadek!) dopiero na swoich praktykach na oddziale rehabilitacyjnym, gdzie dostałam swój gabinet i przyjmowałam pacjentów i na ich kartach zabiegowych (na które musiałam zajżec) zawsze był okreslany odcinek do masazu i rodzaj masażu a przy klasycznym zawsze suchy, a mokrym okreslali hydroterapie, prawdopodobnie tez bym kminiła jaki to jest suchy i jesli nazewnictwo to nadal funkcjonuje to na egzaminie mieli prawo go użyć. A oliwe z oliwek stosuje się do masazu osób uczulonych na sztuczne składniki oliwki no i najlepiej tez do masazu dzieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12