Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Dokładnie. Tu już nawet nie trzeba się rozpisywać, bo każdy wie jak będzie wyglądał egzamin. Wszyscy chcą wiedzieć tylko czy zmieniają rodzaj i obszar masażu. Wystarczą dwa słowa np: klasyk - grzbiet albo, izometryczny - udo itd. i już wszyscy spokojniejsi
nikt nikogo ścigać nie będzie. Ale coś mi się wydaje, że wszystkim mogą dać ten klasyk grzbietu.
-
bambo
moi drodzy niestety was troche rozczaruje i z mkoich przypuszczen dla danego okregu pewnie bedzie cos innego, bo dowiedzialam sie ze na egzaminie pojawila sie rwa barkowa i biodro do wymasowania, niestety nie wiem co mieli do napisania
Ostatnio zmieniony 2014-05-29, 15:49 przez bambo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
robobobo91
-
robobobo91
-
robobobo91
-
robobobo91
-
bambo
ja też tak mam zamiar zrobić, mimo że niektórzy twierdzą, że przed przygotowaniem nie trzeba tego robić, dopiero po, przed samym masażem.my myjemy rece i dezynfekujemy przed przygotowaniem stanowiska a jak juz polozymy pacjenta to na stanowisku dezynfekujemy rece, pacjenta i zaczynamy zabieg
jeśli w zadaniu nie jest napisane, by zrobić chwyty diagnostyczne to należy to zrobić?
Zawsze po tym gdy miało się styczność ze środkiem do dezynfekcji (czyli gdy czyścimy stół i wałki, a potem skórę pacjenta) należy umyć ręce.
Co do chwytów diagnostycznych to nawet jeśli nie napiszą to lepiej je przeprowadzić, bo są częścią masażu i za ich wykonanie też pewnie będą punkty. Niestety czas na ich wykonanie będzie wliczony w czas masażu więc lepiej za długo ich nie robić, max.1 minutę. Oczywiście chwyty diagnostyczne stosujemy tylko w przypadku gdy masować będziemy grzbiet.
Co do chwytów diagnostycznych to nawet jeśli nie napiszą to lepiej je przeprowadzić, bo są częścią masażu i za ich wykonanie też pewnie będą punkty. Niestety czas na ich wykonanie będzie wliczony w czas masażu więc lepiej za długo ich nie robić, max.1 minutę. Oczywiście chwyty diagnostyczne stosujemy tylko w przypadku gdy masować będziemy grzbiet.
Ostatnio zmieniony 2014-05-29, 16:40 przez Halford, łącznie zmieniany 1 raz.