Wiem o tym RehaT... przede wszystkim podczerwień ogrzewa i dzięki temu często pomaga.
Widze że wierzysz w działanie lampy bioptron. Wiara czyni cuda.
Nie kpię - po prostu tak jest.
Ja długo szukałem i nie znalazłem żadnych dowodów że nie jest to placebo.
Tu zetknąłem się z opinią że pomaga nieprzytomnym na OIOMie.
Sprzedawcy tej lampki idą dalej - opowiadają o zbawiennym działaniu na zwierzęta.. tylko dowodów brak.
Linki sponsorowane
kamykyo [Usunięty]
Wysłany: 2010-11-18, 13:36
jeżeli chcesz rozgrzać,rozluźnić tkanki przed masażem i jednocześnie ułatwić sobie prace, zdecydowanie wybrałbym lampę solux, i do tego zastosowania nie mam je co porównywać z bioptronem
Malinka ale o co ci chodzi... ja w lampe bioptron nie wierze, tylko wiem z autopsji jak jest... idz do przychodni, do szpitala gdzie ta lampa jest i sobie zobacz jej dzialanie...Raczej ran , lub spraw dermatologinczych efektem placebo sie nie wyleczy...Ja obserwowalem i robilem nasobie zabiegi...Jesli masz z tym problem mozesz zrobic sobie swoje badania... bierzesz grupe 100 osob 50 jako grupe porownawcza i jedziesz...Artykuly nie sa potrzebne
Miałem niedawno na zajęciach z fizykoterapii o światłolecznictwie, był między innymi "Bioptron", spytałem się naszej prowadzącej czy to coś pomaga, czy działa tak samo jakbyśmy sobie przyłożyli np "plasterek cytryny". Uśmiechnęła się, powiedziała, że nie wierzy w tą lampkę a na zajęciach ją mamy tylko dlatego, żebyśmy wiedzieli że coś takiego istnieje.
No i tak wygląda dyskusja - jedni wierzą że działa - inni nie.
Dowodów że to działa na innej zasadzie niż placebo - żadnych. Zero.
Więc nie będę powielał dyskusji przeprowadzonej już na wszelkie sposoby na kafeterii.
Ja już nie mam problemu - już nie mam wątpliwości że to działa wyłącznie jako placebo.
Gdyby wyniki takich badań były korzystne dla firmy, zaręczam ci RehaT, że nie byłoby problemu z dostępem do nich.
Sam nie mam możliwości przeprowadzenia podobnych badań na własną rękę.
Jeśli sam masz wątpliwości, to myślę że te badania o których mówisz to świetny pomysł.
Ile sie tego naoglądałem i naczytałem RehaT.
Żadnych wyników badań na placebo. Żadnych dowodów.
To już wszystko na wszelkie możliwe sposoby było przewałkowane na kafeterii. Czytałem cały wątek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13