Olejki, oliwki, żele do masażu

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Necrii

Post autor: Necrii »

Ja jak na życzenie w pracy przynieśli mi najzwyklejszą oliwę z pierwszego tłoczenia xD Ostatnio co nie powiem to się spełnia :P
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Necrii pisze:Ja jak na życzenie w pracy przynieśli mi najzwyklejszą oliwę z pierwszego tłoczenia xD Ostatnio co nie powiem to się spełnia :P
Jak się masuje na nią?
wojak10

Post autor: wojak10 »

i jak dużo jej stosujesz na jaki obszar? :wink:
Necrii

Na razie sobie nią tylko ręce wymasowałam, bo od 4 dni nie miałam dzisiaj żadnego masażu. I to w sumie dobrze, bo się przewróciłam na rowerze (z tego starego rupiecia spadł łańcuch jak jechałam na stojąco pod górę) i teraz mam problemy. Mam starty sam naskórek z golenia i cały czas się sączy surowica. Nie chce się zasklepić :/ Od poniedziałku tak mam. A co do oliwy z oliwek... Wydaje się dawać bardzo dużo poślizg, ale nie wiem jak to będzie wyglądało przy większej powierzchni i dłuższym czasu tarcia.
wojak10

Post autor: wojak10 »

pij dużo wit C :) pomoże zagoić rany.1-2g dziennie
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

lub miod manuka 16+ (im wyzsze stezenie, tym lepiej). W wielu panstwach na swiecie uzywany juz w szpitalach w plastrach na odlezyny, obtarcia, na ranach po przeszczepach skory etc. Jest drogi, ale skuteczniejszy niz wiele lekarstw.
Necrii

Re: kurs masaz tajski

massagewarsaw pisze:lub miod manuka 16+ (im wyzsze stezenie, tym lepiej). W wielu panstwach na swiecie uzywany juz w szpitalach w plastrach na odlezyny, obtarcia, na ranach po przeszczepach skory etc. Jest drogi, ale skuteczniejszy niz wiele lekarstw.
Miód manuka? Pierwsze słyszę... oO

Póki co pomaga trzymanie nogi prościutko przed wiatrakiem i intensywne suszenie. Jeszcze sie trochę sączy, ale w końcu widać efekty. a nie... 3 dni i zero strupa. Plus przetestowałam na sobie działanie olejku z drzewa herbacianego. Zastosowałam ledwie wczoraj i też w końcu zaczerwienienie zaczęło "puszczać"
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

miod manuka jest wlasnie z kwiatow drzewa herbacianego
Necrii

Hm.. czyli jesteśmy w domu :D olejek herbaciany o dziwo pomógł, choć nie wierzyłam, że smarowanie na około może coś dać, a to otarcie jest dość.. rozległe
Awatar użytkownika
Milove

jamajski olejek

Post autor: Milove »

czy ktoś próbował manualnego na jamajskim olejku rycynowym?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”