Informacje ogólne

Informacje na temat szkół, kursów, szkoleń związanych z masażem, fizjoterapia. [Szkoły zapraszamy do umieszczania tutaj informacji na temat prowadzonych szkoleń, kursów]

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

masaz tajski kurs

Post autor: massagewarsaw »

nie mam pojecia o plejadzie, bo nic nie pisza kto prowadzi poszczegolne kursy (zreszta tak jest, niestety, z wieloma innymi kursami, prowadzonymi w szkolach zajmujacych sie wszystkim, od ksiegowosci do wikliniarstwa).

jak ci pisalem wczesniej, zawsze pytaj "kiedy, gdzie, u kogo i ile godzin uczyla sie terapii ktora wyklada" i jakie maja doswiadczenie w nauczaniu (te kursy w pledzie to "nowosc" wiec moga byc i "nowi" nauczyciele) - jesli nie potrafia dac ci dokladnej odpowiedzi, to omijaj.

czytaj uwaznie opis kursu, jesli opis jest ogolny, amatorski, jednozdaniowy (przy okazji zwroc uwage na stylistyke i ortografie), to taki bedzie i nauczyciel.

oczywiscie, jesli chcesz robic 5 "modnych" kursow, bo sa przy okazji "tanie", to ten pakiet jest dla ciebie - przynajmniej jest dluzszy niz w akademii (choc te "20 godzin" to raczej lekcyjne, niz zegarowe)
dino100

Post autor: dino100 »

Ten ośrodek akurat znam i wiem, że te kursy są adresowane głownie do techników masażu (i słuchaczy II roku) oraz dyplomowanych kosmetyczek. A prowadzi je dobrze przygotowany nauczyciel studium zawodowego masażu (nie jestem upoważniony do podania bliższych danych), ze studiami podyplomowymi z odnowy biologicznej i ukończonymi różnymi kursami specjalistycznymi.
Awatar użytkownika
ashley

Post autor: ashley »

dino100 pisze:Ten ośrodek akurat znam i wiem, że te kursy są adresowane głownie do techników masażu (i słuchaczy II roku) oraz dyplomowanych kosmetyczek. A prowadzi je dobrze przygotowany nauczyciel studium zawodowego masażu (nie jestem upoważniony do podania bliższych danych), ze studiami podyplomowymi z odnowy biologicznej i ukończonymi różnymi kursami specjalistycznymi.

Dzięki ,nie sztuką jest wyrzucić pieniądze szukam czegoś sprawdzonego ciekawe jak certyfikat wygląda nie wiem na co się zdecydować kursy w Herosie czy Plejada ......
Awatar użytkownika
ashley

Post autor: ashley »

Pan massagewarsaw jak zawsze dobrze doradzi co gdzie i u kogo wielki plus :)
lucas_iscariot

Post autor: lucas_iscariot »

jak wyglada sprawa z certyfikatami?

czy uczestnicy dostaja potwierdzenie ukonczenia kursu?
gfelc

Terapia manualna dla techników Bydgoszcz

Post autor: gfelc »

Program kursu "Podstawy terapii manualnej z elementami metod specjalnych"
Ostatnio zmieniony 2009-11-08, 22:02 przez gfelc, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Jakieś zniżki dla użytkowników z forum.e-masaz.pl ?
strzelec5-85

Post autor: strzelec5-85 »

Mam pytanie czy ktoś się orientuje kiedy będzie organizowany najbliższy kurs masażu kobiet w ciąży i rewitalizacji poporodowej w Łodzi u Pana Grzegorza Lewandowskiego??? Jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o info na maila strzelec5-85@o2.pl Dzięki z góry :smile:
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

pisz bezposrednio do grzeska, bo on tutaj nie zaglada (juz pytalas o to samo 2 tygodnie temu http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t ... c&start=90 i, jak widzisz, nie skontaktowal sie z toba)
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Dane kontaktowe:

Profil:

Możesz wysłać wiadomość pw lub e-mail.
http://forum.e-masaz.pl/profile.php?mod ... file&u=234

Strona www:

Kontakt telefoniczny w zakładce ,,Kontakt''
www.ckm-akson.edu.pl
pawels89

Post autor: pawels89 »

Orientuje się ktoś może w temacie kursów organizowanych przez BIORELAX z Krakowa?? Jest on dosyć tani bo każdy z pięciu stopni kosztuje 460 zł.
Mam takie pytania odnośnie Biorelaxu:

1. Czy ten kurs, to jest pierwszy stopień(masaż klasyczny,leczniczy), daje mi uprawnienia do wykonywania zawodu znaczy się do masowania w różnych spa czy innych ośrodkach?

2. Jak to jest w rzeczywistości z przyjmowaniem do pracy po takim kursie?

Zaznaczę że obecnie jestem studentem fizjoterapii. Mam nadzieje że znajdzie sie ktoś kto pomoże mi sie coś więcej dowiedzieć na ten temat. ;)
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

zamiast ilosci stopni, wez pod uwage ilosc godzin i ile jest za godzine. Do tego sprawdz wielkosc grupy. Biostudio jest najlepsze kadrowo, ale porownaj do innych szkol.

klasyczny po kursie nie jest leczniczym - dopiero po skonczeniu szkoly medycznej.

jako fizjo masz szanse na prace weekendowa czy wakacyjna, ale oczywiscie potrzeba troche szczescia czy znajomosci
damian333

Post autor: damian333 »

hej wszystkim forumowiczom:)
w przyszlym roku bede mial na studiach zajecia z klasyka;czy takie nauczenie sie na zajeciach wystarcza by zaczac masowac(mysle oczywiscie o zrobieniu innych kursow) czy tez powinieniem zrobic osobno kurs z masazu klasycznego by miec papierek i wieksza ilosc godzin???
prosze o opinie:)
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

jesli bedziesz miec, w jakimkolwiek wymiarze godzin, to nie ma celu tego dublowac (tym bardziej, ze na kursach znaczna czesc czasu to teoria masazu, ktora juz znasz).

wybieraj takie kursy, ktorych nie ma w programie, wlaczajac zaawansowane kursy klasycznego.
Ostatnio zmieniony 2010-05-15, 14:48 przez massagewarsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
damian333

Post autor: damian333 »

aha dziekuje za porade a czy warto robic np. masaz sportowy lub drenaz?
a co myslicie o ktore sa np w tym momencie na topie czy warto takie robic zeby poszerzyc swoja oferte??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż szkoły, kursy, szkolenia”