Czy na wypadanie włosów są jakieś zabiegi?

Dział poświęcony jest informacją na temat zabiegów i kosmetyków w Spa

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

izabella_123

Post autor: izabella_123 »

Ciekawa jestem skuteczności każdego z zabiegów. W końcu to fizjologia sprawia, że włosy wypadają. Czasem nie można nic z tym zrobić.
moniszka

Post autor: moniszka »

U mnie pomogło obcięcie włosów, bo stały się lżejsze. Zabiegi fryzjerskie przynoszą poprawę tylko na chwilę. Potem niestety większość wraca do normy. Zmieniłam też szampon na taki dla dzieci i mam wrażenie, że włosy są podniesione i bardziej puszyste.
hella

Post autor: hella »

Spirulina ponoć pomaga
Awatar użytkownika
bonka

Post autor: bonka »

Spirulina ma bardzo dobre działanie zarówno wewnętrzne, jak rowniez i zewnętrzne. Jej dzialanie na włosy jest następujące
-wygładza włosy
-przyspiesza porost
-pomaga w walce z łupieżem
-pomaga w walce z wypadaniem
-dodaje blasku

Poza tym jest to naturalny srodek, który nie jest w żadnej mierze niebezpieczny oraz nie da się go przedawkować. Warto jest brac tabletki ze spirulina. Ale również i stosować w różnego rodzaju wcierkach czy maseczkach.
betsa

Post autor: betsa »

Możecie poczytać na przykład o mezoterapii, ale nikt nie daje wam gwarancji efektów. U mnie takie zabiegi po prostu się nie sprawdziły, włosy i tak wypadają. Dlatego też zastanawiam się nad zakupem peruki. W Krakowie jest ceniony przez klientów, salon z perukami perukisklep.pl/peruki-naturalne-krakow/ Myślę, to właśnie zakup peruki pomoże mi pozbyć się wszystkich kompleksów.
Ostatnio zmieniony 2019-07-11, 09:29 przez betsa, łącznie zmieniany 1 raz.
betsa

Post autor: betsa »

W pierwszej kolejności wypróbowałabym mniej inwazycjnych sposobów, możliwe że wystarczą w waszym przypadku. Dużo ciekawych informacji na temat wypadania włosów znajdzicie na przykład na stronie mejores-suplementos.es/funcionan-los-fluidos-para-la-calvicie/ - przeczytacie tam o suplementach albo specjalnych wcierkach w skórę glowy.
Ostatnio zmieniony 2019-11-25, 08:55 przez betsa, łącznie zmieniany 1 raz.
kuuma

Post autor: kuuma »

A kto z was stosował mezoterapię i może potwierdzić skuteczność tej metody?
Mnie niestety włosy wypadają z powodu choroby hashimoto i nie wiem, czy jest jakikolwiek sposób, żeby to zatrzymać :(
Iksior

Post autor: Iksior »

alonia pisze:jakie peelingi są dobre przy wrażliwej i przesuszonej skórze głowy?
Osobiście polecam enzymatyczne peelingi. Są już takie do skóry głowy i mi osobiście sprawdzają się świetnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zabiegi kosmetyczne”