Czy da się coś zrobić z wrastającym paznokciem?

Dział poświęcony jest informacją na temat zabiegów i kosmetyków w Spa

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

Mia

Czy da się coś zrobić z wrastającym paznokciem?

Post autor: Mia »

Cześć, od kilkunastu lat wrasta mi jeden z paznokci. Miałam go nawet kiedyś zrywanego pod znieczuleniem, ale poprawa była tylko na parę miesięcy, a później znów zaczął wrastać. Czy są jakieś sposoby, aby naprawić go na trwałe?
Ostatnio zmieniony 2014-11-24, 22:30 przez Mia, łącznie zmieniany 1 raz.
dzastina

Post autor: dzastina »

Idź do podologa - to specjalista w sprawach leczeniu schorzeń stóp. Byłam kiedyś u takiego kogoś z pękającymi piętami - zastosowałam się do zaleceń i pomogło. A skąd jesteś?
Mia

Mieszkam w Warszawie, na Woli. Szczerze, to pierwszy raz słyszę o kimś takim jak podolog. Ale co on mógłby poradzić, skoro nawet chirurg nie dał rady.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

Post autor: massagewarsaw »

podolog to specjalista od stop, czasami jest to kosmetyczka z taka specjalizacja.

chirurg jest od rzniecia.

dostalas porade i ja kwestionujesz, masz przeciez google i mozesz znalezc info o zawodzie i znalezc najblizszego podologa.

na wrastajace paznokcie zakladaja klamry, jest ich kilka rodzajow, dobiora najlepsza
Ostatnio zmieniony 2014-11-25, 13:06 przez massagewarsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
dzastina

Post autor: dzastina »

Zgadzam się z poprzednikiem - w pierwszej kolejności zastosuj się do rady lekarza.

Jeżeli chodzi o podologa to w Warszawie masz dobry gabinet podologiczny przy Skwerze kard. Wyszyńskiego 5. Prowadzony przez Panią Kasię Gaździcką. Tu masz nr tel: (22) 225-00-20 zadzwoń i zapytaj czy będzie w stanie pomóc.
Mia

Dzięki Dzastina, macie rację. Pójdę do tego podologa, może akurat mi pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.
marekm

Post autor: marekm »

Wrastający paznokieć to mój problem już od dzieciństwa. Mój lekarz powiedział mi, że zrywanie paznokcie to najgorszy z istniejących pomysł. Wydaje mi się, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i wycinać. Są jakieś wkładki powodujące zatrzymanie problemu, używał ktoś?
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

Post autor: massagewarsaw »

marek, idz do kosmetologa specjalizujacego sie w paznokciach i klamrach. Nawet jesli masz problem z paznokciami rak, to mozesz isc do podolaga (choc on jest od stop) i tez ci pomoze
kamila12345

Post autor: kamila12345 »

Mi się rozdwajały i używam odżywki do paznokci z eveline i mi się znacznie poprawiło polecam, może akurat Ci pomoże :)
alonia

Post autor: alonia »

mi wrastał, ale nie musiałam usuwać, moczyłam w ciepłej wodzie z mydłem i pomogło... ale to zależy od przypadku, znaczenie ma noszenie odpowiedniego, nie uciskającego obuwia
Justysia
Kontakt:

Post autor: Justysia »

Moja siostrzenica miała zrywany paznokieć. Teraz już jest w porządku
danny1206

Post autor: danny1206 »

Kosmetyczka tez powinna cos na to poradzic. Tzreba znaleźć taką, która robi również pedicure i zapytać. A jak nie ona to podolog moze?
Awatar użytkownika
bonka

Post autor: bonka »

Podolog tak. To jest lekarz specjalista od nóg i schorzeń z nimi związanych.
Annie

Post autor: Annie »

Polecam wybranie sie do podologa.... https://prima-med.info/poradnie/podolog/ Sama miałam ten problem, mianowicie wrastał mi paznokieć u stopy i na początku wybrałam się do chirurga. Chirurg powiedział, ze jedyne co w tym przypadku mozna zrobić to zerwać paznokcia. Nie chciałam sie na coś takiego zdecydować tak wiec postanowiłam skonsultować to z podologiem i jestem bardzo zadowolona

miałam załozoną klamerkę
jak również nic mnie nie bolało

Jedyne czego zaluję to to, ze nie wybrałam sie na zabieg wczesniej ale się męczyłam miesiacami z myśla,ze problem sam zginie.
marijaa

Post autor: marijaa »

Miałem kiedyś ten problem i poradziłam sobie z nim stosując okłady z nagietka. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji, że się sprawdzi ale zanim się udasz do podologa to może warto spróbować, to prawie nic nie kosztuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zabiegi kosmetyczne”