Jak wykonać masaż karku i ramion?

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

rysssss

Jak wykonać masaż karku i ramion?

Post autor: rysssss »

Witam,
mam nadzieję, że ktoś da radę mi pomóc :)
Otóż mam mamę. A moja mama ma strasznie spięty kark i ramiona, tak że by można kamienie na nich rozbijać. Chciałabym jej pomóc, ale nie jestem pewna jak. Moja jedyna styczność z masażem to (co prawda dość częste) masowanie rodziny od kiedy właściwie pamiętam, ale jest to i było zupełnie amatorskie. Więc nie mam zielonego pojęcia jak masować, żeby nie zrobić jej krzywdy. Czy możecie polecić jakieś filmiki instruktażowe lub po prostu poradzić mi, jak mam ją masować i jak często, żeby to pomogło? Lub, jeśli to zbyt niebezpieczne, polecić mi co wybrać, jaki rodzaj masażu? Bo oferta jest zdecydowanie zbyt bogata, nie mówiąc o tym, że spora część masażystów będzie naciągać mnie na to, co najdroższe. A nie chcę wydawać pieniędzy na coś, co nie pomoże.
Byłabym bardzo bardzo baaaaardzo wdzięczna :)

P.S. Przejrzałam forum i nie znalazłam podobnego wątku, mam nadzieję, że się nie powtarzam.
Ostatnio zmieniony 2013-11-02, 10:06 przez rysssss, łącznie zmieniany 1 raz.
fizjo

Post autor: fizjo »

Tak czy siak najlepiej jak byś wybrała się z mamą do specjalisty.
AnnaSZ
Kontakt:

Post autor: AnnaSZ »

Udaj się z mamą do fizjoterapeuty, ten oceni problem i pomoże
Meritumka

Post autor: Meritumka »

Dokładnie. :) Zawsze to lepiej. :) Twój masaż jak się na tym nie znasz to nawet może zaszkodzić.
Bartłomiej

Najlepszy masaż przy pomocy maty masującej :)

Post autor: Bartłomiej »

Najlepszym masażystą jak dla mnie jest mata masująca, najlepiej rozmasuje szyję, kark i plecy. Używam maty firmy Salute Poznań - jest najlepsza :)
alonia

Post autor: alonia »

pomocna może też być taka specjalna poduszka dopasowana do karku, żeby podczas snu głowa i kręgosłup były w odpowiedniej, nieobciążającej pozycji. masaż swoją drogą, a taka poducha swoją. Jest chyba sporo firm produkujących takie poduszki
rejectus

Post autor: rejectus »

Lepiej udaj się z mamą do specjalisty bo jeśli nie masz doświadczenia to pewnie wiele mamie nie pomożesz :)
annaka
Kontakt:

Post autor: annaka »

A orientuje się kto gdzie mogę znaleźć dobrego specjalistę w poznaniu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”