Czytaj watki z poprzednich 2 lat, tam jest wszystko, wlacznie z kluczemmarion43 pisze:Jak ktoś już miał egzamin praktyczny to niech się podzieli wiedzą co było ?
Egzamin Zawodowy 2016 maj/ czerwiec
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
- massagewarsaw
- Kontakt:
-
PannaDzastin
-
MissMassage
-
raindrop94
MissMassage pisze:PannaDzastin dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie: czy ktoś mógłby mi polecić/napisać spis dobrych lektur na temat masażu z którymi dobrze byłoby się zapoznać? Znam Zborowskiego i Magiere. Rozwiązuje testy, ale także sięgam po książki. Jak Wy się przygotowujecie?
Zborowski + testy to chyba idealny zestaw na zdanie teoretycznego egzaminu
- massagewarsaw
- Kontakt:
Teoretyczny taki sam, bo odbywa sie w tym samym czasie. Praktyczny kilka zadan. Na pierwszym praktycznym w nowym formacie w czerwcu 2014 bylo tylko jedno zadanie i za kazdym kolejnym egzaminem jest ich coraz wiecej, choc sa do siebie zblizone. Czytaj watki z poprzednich lat, mozna je czytac od konca, bo sa dlugie, na kilkadziesiat stron
-
monikasz40
Witam ,mam pytanie najlepiej było by do tych ,którzy już zdawali,ale jak na to reszta przyszłych zdających,czy w fazie przygotowywania stanowiska do masażu dezynfekować stół, kliny,wałki bezpośrednio spryskując płynem na nie,czy na ręcznik papierowy i nim dopiero rozcierać środek dezynfekujący po stole itd.,bo mamy dylemat .I jeszcze jak to jest z tymi wałkami kładzionymi przed masażem,bo powinno się je już przygotować zanim pacjent położy się na stole,ale przygotowując do pozycji tyłem na plecach do np.drenażu wg.Zborowskiego potrzebne są dwa,więc jak już leżą na stole pod jednorazowym prześcieradłem to trudno się zmieścić pacjentowi na stół,żeby o nie nie pozachaczać i poprzesuwać.Proszę o rozwianie moich wątpliwości i z góry dzięki.