EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Powiedźcie mi jedną rzecz.
Jeśli mam do wymasowania kończynę górnę te przedramię i środręcze stronę grzbietową. To tylko masuję środręcze i przedramię, czy palce, środrecze, nadgarstek i przedramie?
To samo tyczy się kończy dolnej. Jest w zadaniu że masaz stopy strony grzbietowej i przedniej podudzia. A co z stawem skokowym?
Jeśli mam do wymasowania kończynę górnę te przedramię i środręcze stronę grzbietową. To tylko masuję środręcze i przedramię, czy palce, środrecze, nadgarstek i przedramie?
To samo tyczy się kończy dolnej. Jest w zadaniu że masaz stopy strony grzbietowej i przedniej podudzia. A co z stawem skokowym?
-
Teresa.szot
-
Teresa.szot
coś musi być dla zmyły moim zdaniem ;-p poza tym egzaminator raczej nie wieco tak naprawde jest ocenianie ponieważ ma on tylko karte oceny i wstawia fajki przy danych czynnosciach. przykład :
na karcie jest napisana dez. asystorki i egzaminator zaznacza fajke jesli ktos to wykonał
aczkolwiek w kluczu moze byc to w ogole nieocenione.
albo moze moze byc wypisane w karcie ugniatanie pobudzajace a w kluczu się okaże że wykonaliśmy to na nasz minus a nie plus
tak do konca nigdy nie wiemy co jak jest w kluczu.
a ja masujac udo, w ogole egzaminator na mnie nie patrzył co jak robie a jak przeszłam do stawu kolanowego to znowu nie odstapił mnie na krok.. i patrzył na wszystko dokładnie.
Więc jak widac ciezko jest cokolwiek wywnioskowac. ja tylko napisałam gdzie mniej wiecej stawiał fajki przy ktorym czynnoscach ktore ja wykonałam. Ale wywiad jak mówie - był w karcie- dosłowniewszystko wiec bezsensu byłoby g przeprowadzac znowu.
na karcie jest napisana dez. asystorki i egzaminator zaznacza fajke jesli ktos to wykonał
aczkolwiek w kluczu moze byc to w ogole nieocenione.
albo moze moze byc wypisane w karcie ugniatanie pobudzajace a w kluczu się okaże że wykonaliśmy to na nasz minus a nie plus
tak do konca nigdy nie wiemy co jak jest w kluczu.
a ja masujac udo, w ogole egzaminator na mnie nie patrzył co jak robie a jak przeszłam do stawu kolanowego to znowu nie odstapił mnie na krok.. i patrzył na wszystko dokładnie.
Więc jak widac ciezko jest cokolwiek wywnioskowac. ja tylko napisałam gdzie mniej wiecej stawiał fajki przy ktorym czynnoscach ktore ja wykonałam. Ale wywiad jak mówie - był w karcie- dosłowniewszystko wiec bezsensu byłoby g przeprowadzac znowu.
pomocy
wiem, ze dla niektorych to moze byc irytujace, ale zaczynam panikowac, a mam kilka moze dla niektorych banalnych pytan (im blizej egz tym bardziej glupieje) 
1.A w tym zadaniu gdzie jest udo i kolano to chyba tylko masuejmy na nodze wyprostowanej? bo jest przykurcz czworogłowego.
2. kształtowanie sklepien stopy tez robimy? skoro to porazenie?
nie zdam :(pozdrowienia
1.A w tym zadaniu gdzie jest udo i kolano to chyba tylko masuejmy na nodze wyprostowanej? bo jest przykurcz czworogłowego.
-
troblodite
Re: pomocy
ta ... ja tez tu glupieje i sie podpinam pod to pytanie zczegulnie co do wyprostu w kolanie... chociaz ja raczej przejde i manypeny ty pewnie tezmanypeny pisze:wiem, ze dla niektorych to moze byc irytujace, ale zaczynam panikowac, a mam kilka moze dla niektorych banalnych pytan (im blizej egz tym bardziej glupieje)
cwiczenia
a co z tymi cwiczeniami ? jakie dawaliscie?
tak , wiem , ze to juz mozliwe ze bylo wczesniej ale juz nie mam czasu na wertowanie stron poprzednich ...
tak , wiem , ze to juz mozliwe ze bylo wczesniej ale juz nie mam czasu na wertowanie stron poprzednich ...