Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum
Cześć jak mieliscie kolano i przednia strone uda to robiliscie masaz pobudzajcy? I jak przeproqadzaliscie wywiad ? Trzeba bylo napisac czy mowic szeptem? Z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
Bardzo prosze osoby które już sa po egzaminie,aby napisały jakie dokładnie były zadania dotyczące nogi?Bo jedni pisza o masażu pobudzającym uda,drudzy o rozlużniającym...jaka to byla jednostka chorobowa wogóle?Błagam pomóżcie!!!
Paweł pisze:to jest masaz rozluzniajacy czy to kkg czy to kkd
Dokładnie. Ludzie.. nie panikujcie i nie wyszukujcie problemów na siłe. I kg i kd to masaż rozluźniający. Bez żadnego pobudzania z uwagi na to, że do pracowania jest kończyna z przykurczem wiec po co dodatkowo pobudzac? Ja jestem dzisiaj z egzaminu o 12 i miałam staw kolanowy lewy i udo. Co do ćwiczeń biernych to według mnie ich wgl nie ma w kluczu bo babka, która nas egzaminowała dziękowała każdemu przed zakończeniem zabiegu. Mi podziękowała w trakcie wykonywania wibracji czyli praktycznie pod koniec. Nikt od nas nie doszedł do biernych
napisze Wam cos ze wystarczy zrobic po dwa chwyty glaskania rozcieran ugniatan wibracji i dwa razy chwyt powtorzyc i zaliczone jest cwiczenie bierne jest i jest ono w kluczu
Paweł pisze:napisze Wam cos ze wystarczy zrobic po dwa chwyty glaskania rozcieran ugniatan wibracji i dwa razy chwyt powtorzyc i zaliczone jest cwiczenie bierne jest i jest ono w kluczu
a skąd wiesz jaki rodzaj rozcierania, ugniatania, głaskania itp jest w kluczu? paliczkami, opuszkami, kciukami, pięścią stojącą czy leżacą? Bądź inne. Ja robiłam wszystkie rodzaje i sie spokojnie wyrobiłam
Huehue pisze:Wszędzie tak jest, że o 8 jest ręka a o 12 noga? Czy nie jest to regułą?
Dobre pytanie:) Niestety nie wiem. Ja idąc na 12 byłam prawie pewna, że bede miała noge ale nic na ten temat nie słyszałam. Jeżeli to zbieg okoliczności to jest to conajmniej...dziwne
bańka pisze:Jaka była treść zadania pisemnego oprócz wypełnienia karty zabiegowej. Chodzi o ćwiczenia czynne które pacjent może wykonać?
Oprócz karty były tylko ćwiczenia. Dokładnie nie pamiętam jaka była treść ale było napisane, żeby wymienić ćwiczenia czynne wolne jakie pacjent bedzie mógł wykonywać w domu chyba w ramach usprawniania danego obszaru