EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015

Informacje związane z egzaminami zawodowymi.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

bejbiblues

Post autor: bejbiblues »

Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie??
ninaRolska

Post autor: ninaRolska »

a oparzenie bylo na przedniej stronie uda?
daaalaaa

Post autor: daaalaaa »

bejbiblues pisze:Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie??
ja mialam reke i pacjenta nie okrywalam , bo nie wiem co mialabym mu przykryc. jedynie stol i klin mialam okryty przescieradlem jednorazowym
daaalaaa

ninaRolska pisze:a oparzenie bylo na przedniej stronie uda?

tak i przykurcz wyprostny
ninaRolska

czyli stosujemy wszystkie techniki ale bez ugniatań i
oklepywan ?
daaalaaa

ninaRolska pisze:czyli stosujemy wszystkie techniki ale bez ugniatań i
oklepywan ?
ja bylam pacjentem ,przy udzie i na mnie byly wykonywane wszystkie techniki, ugniatanie zrob bo jak zrobisz za duzo to nikt ci glowy nie urwie a nie wiadomo z czym trafisz w klucz, a i jeszcze jedno , cwiczenia bierne po masazu (bo wykonujemy staw), raczej jest w kluczu bo bylo widac jak egzaminator cos zaznacza prz wykonaniu cwiczen na zakonczenie masazu :)
ninaRolska

a jakie cw bierne byly na tobie wykonywane?
daaalaaa

zgiecie wyprost w st kolanowym , ja w przykurczu dupuytrena robilam wyprost i zgiecie w st srodreczno-paliczkowych i w nadgarstku
ninaRolska

acha dziekuje ci bardzo :)
Paweł

Post autor: Paweł »

w konczynie dupu u nas zalecenie bylo przykrycie pacjenta w siadzie czyli zalozyc mu na plecy przescieradlo jednorazowe :) byl to pkt
bejbiblues

Post autor: bejbiblues »

daaalaaa pisze:
bejbiblues pisze:Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie??
ja mialam reke i pacjenta nie okrywalam , bo nie wiem co mialabym mu przykryc. jedynie stol i klin mialam okryty przescieradlem jednorazowym
no właśnie też nie wiem co miałabym przykrywać.. dziękuje za odpowiedź:) ja dzisiaj na 12.. do łazienki latam non stop :mrgreen:
malami

Post autor: malami »

jak będziesz zdawała przypatrz się czy daje te punkty za bierne ćw. a jak przykrywasz pacjenta to co w okół biustu go okrywasz czy jakos inaczej ? bo tak bylo w Zborowskim na rysunku.
AmaRathXxX

Post autor: AmaRathXxX »

Przykrywacie ramie pacjenta , zarzucacie koc ;) u nas tak robiono i bylo dobrze ;)
malami

Post autor: malami »

Troche to nieestetycznie wygląda nie, tak na ramionach koc :P
Katie.99

Post autor: Katie.99 »

Troche to nielogiczne, mamy sciagnac bluzke do masazu przedramienia i przykryc recznikiem czy nie sciagac bluzki tylko przykryc ramie po prostu ? Jak dla mnie jedno i drugie bez sensu ale moze powiedzcie jak wy robiliscie i jak myslicie ?:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Egzamin zawodowy Technik masażysta”