EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015

Informacje związane z egzaminami zawodowymi.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Mokk

Post autor: Mokk »

no nie wiem, ćw. manualne? ćw. zapięcia guzików, pisania, trzymanie jakiegoś przedmiotu... odwodzenie palców, przywodzenie... ?
AmaRathXxX

Post autor: AmaRathXxX »

Moim zdaniem dadzą tylko i wyłącznie okres przewlekły więc zrobi się rozluźnienie, a piórko oczywiście użyć można.. Trochę mi ulżyło, teraz tylko daj Boże, aby był podobny zestaw :)
kidagakasz2610

Post autor: kidagakasz2610 »

I jak tam Warszawa juz zdawała?
Piotr_poip0

Post autor: Piotr_poip0 »

Hej!
Powiedźcie mi: w przykurczu po oparzeniach będziecie masować rozluźniająco czy raczej skupicie się na opracowaniu blizny pooparzeniowej ograniczającej ruch?

Ewentualnie czy w treści zadania coś sugerują?
Mokk

Mam pytanko, czy w przypadku oparzenia lub stłuczenia występuję obrzęk ? :wink:
Sylvek

Post autor: Sylvek »

Ty akurat nie musisz się tym martwić bo widać, że tego organu u Ciebie brak jak również wnioskując po postach to dobrego wychowania i kultury również. Jezeli nie masz nic mądrego do napisania to nie stukaj bezmyślnie w klawiaturę.
Odnośnie pytania o obrzęki to raczej ich nie będzie. Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualną pozycję drenażową i dlatego pytasz.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
useful

Dokładne zadanie

Post autor: useful »

agabobi, czy mogłabyś, na ile pamiętasz, przytoczyć tylko swoje zadanie tzn. opis pacjenta, schorzenie/kontuzja. Zadanie do wykonania. Z góry dzięki.
Mokk

Sylvek pisze:Ty akurat nie musisz się tym martwić bo widać, że tego organu u Ciebie brak jak również wnioskując po postach to dobrego wychowania i kultury również. Jezeli nie masz nic mądrego do napisania to nie stukaj bezmyślnie w klawiaturę.
Odnośnie pytania o obrzęki to raczej ich nie będzie. Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualną pozycję drenażową i dlatego pytasz.
Pozdrawiam
No nie do konca o pozycje tylko ogolnie o wykonanie drenazu poniewaz jak wiadomo po stluczeniach dochodzi do obrzeku i wlasnie stad moje pytanie odnosnie stanu pacjnta. Czy do wykonania bedzie drenaz czy zwykly klasyk juz po ustapieniu oobrzeku.
Dziekuje za odp. :)
masaztajski
Kontakt:

Post autor: masaztajski »

panie i panowie, bez bawienia sie tu w przedszkole i bez osobistych podjazdzek.

zdajecie wkrotce egzamin zawodowy, trzeba sobie pomagac.

obrazliwe posty sa usuwane, uzytkownicy moga byc rowniez blokowani
Sylvek

Post autor: Sylvek »

Mokk pisze:
No nie do konca o pozycje tylko ogolnie o wykonanie drenazu poniewaz jak wiadomo po stluczeniach dochodzi do obrzeku i wlasnie stad moje pytanie odnosnie stanu pacjnta. Czy do wykonania bedzie drenaz czy zwykly klasyk juz po ustapieniu oobrzeku.
Dziekuje za odp. :)
Okres przewlekły, przykurcze, klasyk :)

Pozdr
kasssss

Post autor: kasssss »

czyli robilas glaskania rozcierania paliczkow srodrecza stawu prom-nadg i przedramie ?
AmaRathXxX

agabobi pisze:Był tylko i wyłącznie klasyk, chociaż ja osobiście wolałam segmentarny lub limfatyczny masaż na egzaminie a zwłaszcza segmentarny uwielbiam go.
U mnie pacjentka miała 19 lat i blizny oparzeniowe palców stawów bliższego i dalszego. Niewiele już pamiętam z tego egzaminu bo stres i czas zrobił swoje, ale nie było nic z drenażu, nie było pozycji drenażowej (cały czas piszę wyłącznie o swojej szkole, więc jeśli zadania ulegną zmianie proszę nie mieć pretensji do mnie tylko do samego siebie). Chodziło o rozpracowanie przykurczy lub blizn oparzeniowych albo jak w moim przypadku jedno i drugie, roztarcie blizn na palcach i zgięcie palców w stawach i dłoni w nadgarstku.
Okres był przewlekły? :)
Awatar użytkownika
kamil_s91

Post autor: kamil_s91 »

Fajnie by było gdyby osoby które mają to juz za sobą dodawały posty wyczerpujące temat :!: tzn , napisaly cos wiecej nic oparzenie i blizny :?: , bo posypie się jeszcze tysiąc zapytań , napiszcie co bylo na karcie czy mięsnie? , zalecenia ? przeciwskazania ? CZY POZYCJA DO MASOWANIA RĘKI była leząca na stole do masażu czy siedząca na krzesełku i czy opieraliscie rękę pacjenta o swoją nogę czy jakis klin jest mały , a i wazne przy tych jednostach jest to czy cwiczyliscie na koniec te przykurcze ?? co z pozostałymi zadaniami przeciez napewno rozmawialiscie z kolegami/kolezankami :) jezeli chcecie pomóć udzielcie takiej odpowiedzi POZDRAWIAM I CZEKAM SAM NA EGZAMIN 18.06 PEACE YO :cool: :?:
lolo

Post autor: lolo »

czy ma ktoś arkusz z testu ?
AmaRathXxX

I jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tym zgięciem ? :) Wiem pytanie głupie, ale nie zbyt rozumiem o co chodzi, a egzamin jutro..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Egzamin zawodowy Technik masażysta”