EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
-
AmaRathXxX
-
kidagakasz2610
-
Piotr_poip0
Ty akurat nie musisz się tym martwić bo widać, że tego organu u Ciebie brak jak również wnioskując po postach to dobrego wychowania i kultury również. Jezeli nie masz nic mądrego do napisania to nie stukaj bezmyślnie w klawiaturę.
Odnośnie pytania o obrzęki to raczej ich nie będzie. Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualną pozycję drenażową i dlatego pytasz.
Pozdrawiam
Odnośnie pytania o obrzęki to raczej ich nie będzie. Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualną pozycję drenażową i dlatego pytasz.
Pozdrawiam
Dokładne zadanie
agabobi, czy mogłabyś, na ile pamiętasz, przytoczyć tylko swoje zadanie tzn. opis pacjenta, schorzenie/kontuzja. Zadanie do wykonania. Z góry dzięki.
No nie do konca o pozycje tylko ogolnie o wykonanie drenazu poniewaz jak wiadomo po stluczeniach dochodzi do obrzeku i wlasnie stad moje pytanie odnosnie stanu pacjnta. Czy do wykonania bedzie drenaz czy zwykly klasyk juz po ustapieniu oobrzeku.Sylvek pisze:Ty akurat nie musisz się tym martwić bo widać, że tego organu u Ciebie brak jak również wnioskując po postach to dobrego wychowania i kultury również. Jezeli nie masz nic mądrego do napisania to nie stukaj bezmyślnie w klawiaturę.
Pozdrawiam
Dziekuje za odp.
-
masaztajski
- Kontakt:
Okres przewlekły, przykurcze, klasykMokk pisze:
No nie do konca o pozycje tylko ogolnie o wykonanie drenazu poniewaz jak wiadomo po stluczeniach dochodzi do obrzeku i wlasnie stad moje pytanie odnosnie stanu pacjnta. Czy do wykonania bedzie drenaz czy zwykly klasyk juz po ustapieniu oobrzeku.
Dziekuje za odp.
Pozdr
-
AmaRathXxX
Okres był przewlekły?agabobi pisze:Był tylko i wyłącznie klasyk, chociaż ja osobiście wolałam segmentarny lub limfatyczny masaż na egzaminie a zwłaszcza segmentarny uwielbiam go.
U mnie pacjentka miała 19 lat i blizny oparzeniowe palców stawów bliższego i dalszego. Niewiele już pamiętam z tego egzaminu bo stres i czas zrobił swoje, ale nie było nic z drenażu, nie było pozycji drenażowej (cały czas piszę wyłącznie o swojej szkole, więc jeśli zadania ulegną zmianie proszę nie mieć pretensji do mnie tylko do samego siebie). Chodziło o rozpracowanie przykurczy lub blizn oparzeniowych albo jak w moim przypadku jedno i drugie, roztarcie blizn na palcach i zgięcie palców w stawach i dłoni w nadgarstku.
Fajnie by było gdyby osoby które mają to juz za sobą dodawały posty wyczerpujące temat
tzn , napisaly cos wiecej nic oparzenie i blizny
, bo posypie się jeszcze tysiąc zapytań , napiszcie co bylo na karcie czy mięsnie? , zalecenia ? przeciwskazania ? CZY POZYCJA DO MASOWANIA RĘKI była leząca na stole do masażu czy siedząca na krzesełku i czy opieraliscie rękę pacjenta o swoją nogę czy jakis klin jest mały , a i wazne przy tych jednostach jest to czy cwiczyliscie na koniec te przykurcze ?? co z pozostałymi zadaniami przeciez napewno rozmawialiscie z kolegami/kolezankami
jezeli chcecie pomóć udzielcie takiej odpowiedzi POZDRAWIAM I CZEKAM SAM NA EGZAMIN 18.06 PEACE YO

-
AmaRathXxX