kidagakasz2610 pisze:ja mam juz termin 16 czerwca praktyczny. straszny stres . Macie moze podejrzenia jaki masaz bedzie??
Z jakiego województwa jesteś? jesli chodzi o podejrzenia to mamy zdecydowanie dużo
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
massagewarsaw pisze:ten klucz pojawil sie po okolo tygodnia od rozpoczecia egzaminow. Do konca egzaminow, przez kolejne 3 tygodnie, forumowicze poslugiwali sie nim. Zdawalnosc w calej polsce byla w okolicach 100%, wedlug jednego z egzaminatorow.
Proponuje oprzec sie na nim, jako podstawy do dyskusji.
ostatnio na fb, przy okazji dyskusji wynikow styczniowych, pokazaly sie wypowiedzi, ze klucz w kazdej szkole/wojewodztwie byl rozny. Mi sie to wydaje nieprawdopodobne.
u mnie sie leżanke przed też dezynfekuje na bank..z tymi rękami to u mnie tez jest. a nawt lepiej umyjcie 2 razy bo przeciez to nie zaszkodzi a egzaminator wtedy na pewno zauwazy to i zapunktuje..Stasia pisze:Heju mnie w szkole nic nie mówili na razie na temat Kamieni , hymm a co do klucza to spojrzałam tylko tak na szybko ale u mnie jest trochę inaczej , nie wiem czy te różnice są aż tak istotne czy nie ... np. ręce myjemy dopiero po przygotowaniu wszystkich środków , leżanki itd jak pacjent mi się położy ... A no i u mnie nie dezynfekujemy tej szafki w ogóle , i leżankę dopiero po wykonaniu zabiegu a nie przed
kgg klasykiem też są prawodopodobne w sumie..fredka10 pisze:Czesc! Jestem w woj Pomorskiego, egzamin mam 23 czerwca o godzinie 8.00.
My w szkole uczylismy sie, że nie dezynfekujesz kozetki przed masażem ponieważ "góra" zakłada że są one juz przygotowane. Kozetkę sobie podwyższasz przed masażem aby zachować ergonomię pracy. Przy założeniu prześcieradła na kozetkę nie powinniśmy się garbić (tak samo jak podczas masażu - w kluczu może być punktowane np. ergonomia pracy, Czy zdający zachował zasady ergonomii pracy - cos w ten deseń) potem opuszczasz kozetkę by pacjent mógł spokojnie się na nią wdrapać.
Sądze, że nie bedzie kamieni. U mnie w szkole obstawiają porażenie nerwu twarzowego albo kregosłup klasyka. Ewnwtualnie kkg klasykiem.
Kręgosłup to wątpie, bo już niedawno był, tak jak i kończyna dolna ,więc albo teraz górna,albo dadzą zupełnie coś innego ,a że nie jesteśmy wróżbitami to musimy czekać i przypominać sobie wszystko, zupełnie wszystkofredka10 pisze:Czesc! Jestem w woj Pomorskiego, egzamin mam 23 czerwca o godzinie 8.00.
My w szkole uczylismy sie, że nie dezynfekujesz kozetki przed masażem ponieważ "góra" zakłada że są one juz przygotowane. Kozetkę sobie podwyższasz przed masażem aby zachować ergonomię pracy. Przy założeniu prześcieradła na kozetkę nie powinniśmy się garbić (tak samo jak podczas masażu - w kluczu może być punktowane np. ergonomia pracy, Czy zdający zachował zasady ergonomii pracy - cos w ten deseń) potem opuszczasz kozetkę by pacjent mógł spokojnie się na nią wdrapać.
Sądze, że nie bedzie kamieni. U mnie w szkole obstawiają porażenie nerwu twarzowego albo kregosłup klasyka. Ewnwtualnie kkg klasykiem.
A na czym oparte są takie przypuszczenia ?U mnie w szkole obstawiają porażenie nerwu twarzowego albo kregosłup klasyka. Ewnwtualnie kkg klasykiem.
Swe przypuszczenia opieram na kobiecej intuicji, że tak powiem.Lisbeth pisze:massagewarsaw dzięki Ci wielkie za tą "instrukcje"![]()
Matko, my nie mamy żadnych powtórek ani nic...no i egzamin mamy jednak 20 czerwca.
A na czym oparte są takie przypuszczenia ?U mnie w szkole obstawiają porażenie nerwu twarzowego albo kregosłup klasyka. Ewnwtualnie kkg klasykiem.W sumie to porażenie nerwu twarzowego było by jak dla mnie dobrą opcją.