Ból kręgosłupa
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Ból kręgosłupa
Witam
Ostatnio czuję ból kręgosłupa. Nie wiem od czego to może być. Podejrzewam, że wychodzi noszenie plecaka w czasach szkolnych. Unikam dźwigania ciężkich przedmiotów. Co możecie mi poradzić?
Ostatnio czuję ból kręgosłupa. Nie wiem od czego to może być. Podejrzewam, że wychodzi noszenie plecaka w czasach szkolnych. Unikam dźwigania ciężkich przedmiotów. Co możecie mi poradzić?
Ostatnio zmieniony 2014-09-10, 07:04 przez james10, łącznie zmieniany 1 raz.
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Ból kręgosłupa
Ćwiczenie na bóle kręgosłupa: http://e-masaz.pl/page.php?id=cwiczenia ... kregoslupajames10 pisze:Witam
-
ella
- massagewarsaw
- Kontakt:
- massagewarsaw
- Kontakt:
Ból kręgosłupa
Proponowałabym najpierw odwiedzić ortopedę i zrobić USG.
A od jak dawna masz te bóle? Czy nasilają Ci się one o jakiejś konkretnej porze dnia, czy w jakiejś pozycji, czy przy pewnych czynnościach?
Tutaj może być szereg różnych dolegliwości - od zmian przeciążeniowych, drobnych problemów zw. z dyskopatią, wzmożonego napięcia mięśniowego np przez stres czy inne emocje itp itd...
Więc dobrze by było, żebyś rzeczywiście wybrał się do fizjoterapeuty, który oceni co z tym dalej robić - bo może okazać się, że masaż leczniczy wystarczy, a być może trzeba będzie polecić Ci ortopedę i dalsze badania diagnostyczne. Wywiad i badanie będzie miało ogromne znaczenie - co robić dalej.
Powodzenia!
Tutaj może być szereg różnych dolegliwości - od zmian przeciążeniowych, drobnych problemów zw. z dyskopatią, wzmożonego napięcia mięśniowego np przez stres czy inne emocje itp itd...
Więc dobrze by było, żebyś rzeczywiście wybrał się do fizjoterapeuty, który oceni co z tym dalej robić - bo może okazać się, że masaż leczniczy wystarczy, a być może trzeba będzie polecić Ci ortopedę i dalsze badania diagnostyczne. Wywiad i badanie będzie miało ogromne znaczenie - co robić dalej.
Powodzenia!
-
marcin1515
- Kontakt: