Pozdrawiam.
Naciągnięty mięsień
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Naciągnięty mięsień
Mam pewne wątpliwości
I chcę się skonsultować jak wykonywać masaż przy naciągniętym mięśniu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
W sumie, to chodzi tu o mnie
Grało się w siatkę bez rozgzewki. Wstyd.
Chodzi tutaj o przyśrodkową stronę uda. Nie mogę konkretnie zlokalizować który to mięsień, ale że tam znajduje się grupa przywodzicieli, to chyba nie ma większego znaczenia konkretnie kory
No i trzeba sobie jakoś ulżyć w bólu 
Pozdrówki:)
Chodzi tutaj o przyśrodkową stronę uda. Nie mogę konkretnie zlokalizować który to mięsień, ale że tam znajduje się grupa przywodzicieli, to chyba nie ma większego znaczenia konkretnie kory
Pozdrówki:)
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Ja tylko od siebie dodam http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t=6 !! zapraszam tutaj najpierw
i nie robie juz ot w temacie wybaczcie 
- massagewarsaw
- Kontakt:
masaz warszawa
jesli silny bol, to widac sie to dopiero zdarzylo - zimne oklady czy mascie przeciwbolowe zeby usmierzyc bol, uniesienie nogi na poduszkach gdy spimy czy na stolku gdy siedzimy, odpoczynek. Jesli masz opuchniete udo albo krwiak, to manualny drenanaz limfatyczny. Po kilku dniach, gdy ostry bol minie, moze wmasowywac mascie rozgrzewajace czy stosowac gorace oklady, prysznic czy kapiele. Mascie mozesz stosowac miejscowo, gdzie najwiekszy bol, ale masaz olejowy (np z dodatkiem olejkow przeciwbolowych) na calej powierzchni uda wewnetrznego, od kolana do pachwiny, wlacznie z przyczepami miesni. Po masazu bardzo delikatne rozciagniecia (przyciaganie kolana w kierunku piersi i do ramienia, po zewnetrznej - bardzo powoli). Przywodziciele mozna tez rozciagac kladac sie plecami na podlodze, zginajac noge w kolanie i pozwalajac na opadniecie kolana z grawitacja do podlogi, zabiera to 5-10 minut. Unikaj dlugiego siedzenia, co pol godziny wstan, zeby rozruszac staw biodrowy i kolanowy.
Ostatnio zmieniony 2008-10-07, 11:33 przez massagewarsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- massagewarsaw
- Kontakt:
masaz warszawa
masazysta po juz ponad 1000h nauki ( http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?p ... ight=#2263) pytajacy, jak wykonac samomasaz przy naciagnietym miesniu?
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Re: masaz warszawa
Moze spi na wykladachmassagewarsaw pisze:masazysta po juz ponad 1000h nauki ( http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?p ... ight=#2263) pytajacy, jak wykonac samomasaz przy naciagnietym miesniu?
Na niczm nie śpię. Chciałam się tylko skonsultować aby się upewnić czy dobrze robię. To po pierwsze, a po drugie nie mieliśmy jeszcze czegoś takiego na wykładach. Mimo to dziękuję bardzo za odpowiedz i upewniłam się tym samym, że dobrze robię. Zawsze lepiej się upewnić nawet jak ma się minimalne wątpliwości, bo po to są koledzy po fachu by pomoc 
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
I czegos takiego nie bedzie jak sobie przypominamPimenta pisze:a po drugie nie mieliśmy jeszcze czegoś takiego na wykładach
Mi sie zdarzało poprawiać swoją nauczycielke na praktykach. BO np ona mowi ze delikatny masaz rozluźniajacy a ja mowie ze sie nie zgadzam ze tutaj trzeba zrobic masaz pobudzajacy bo.. spojrzala na mnie i poszla
Wszystko przed Toba
- administrator
- Site Admin
- Kontakt: