EGZAMIN TEORETYCZNY 2014
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
-
robobobo91
-
robobobo91
-
robobobo91
dobra jedzmy dalej:
19. leczenie pacjentki z MPD, odp Shantal
20.po oparzeniach podudzia i stopy jaki masaz, odp: limfatyczny podobno, ja zaznaczylam niestety segmentarny
21. zmiany odruchowe w rwie kulszowej, odp, segmentarny
22. schemat kolejnosci metodyki w usuwaniu zgieciowego przykurczu okolostawowego tk, miejkkich, ja mam odp A, czyli redresja stawu na koniec
23.pacjentka ze zmianami zwyrodnieniowymi st lokciowego i kregoslupa jaka kolejnosc segmentarnego, odp C: kregoslup, czworoboczny, grzbiet, lopatka, naramienny, ramie , st.lokciowy, przedramie
24. drenaz konczyny gornej w st.lokciowym i nadgarstka, odp A od dolu pachowego
25. najlepsza pozycja dla gimnastyczki, odp C rozkrok, cale stopy
19. leczenie pacjentki z MPD, odp Shantal
20.po oparzeniach podudzia i stopy jaki masaz, odp: limfatyczny podobno, ja zaznaczylam niestety segmentarny
21. zmiany odruchowe w rwie kulszowej, odp, segmentarny
22. schemat kolejnosci metodyki w usuwaniu zgieciowego przykurczu okolostawowego tk, miejkkich, ja mam odp A, czyli redresja stawu na koniec
23.pacjentka ze zmianami zwyrodnieniowymi st lokciowego i kregoslupa jaka kolejnosc segmentarnego, odp C: kregoslup, czworoboczny, grzbiet, lopatka, naramienny, ramie , st.lokciowy, przedramie
24. drenaz konczyny gornej w st.lokciowym i nadgarstka, odp A od dolu pachowego
25. najlepsza pozycja dla gimnastyczki, odp C rozkrok, cale stopy
A mezoterapia nie dotyczy tylko skóry?mailmasaz pisze:Jeśli chodzi o pytanie 16 i lumbago, nie byłabym taka pewna elektroterapii..
Według mnie mezoterapie się stosuje do leczenia przeciwbólowego leczenie, w tym w stanach nadmiernego napięcia mięśniowego oraz nerwobólów...
a przeciez lumbago to nerwobóle głównie..
/edit/ ok, juz widze, ze nie. Hmmm....
Nie zgodzilbym sie, ze lumbago to glownie nerwobole, ale moze faktycznie cos w tej mezoterapii jest.
Ostatnio zmieniony 2014-06-16, 18:42 przez maciekc, łącznie zmieniany 1 raz.