Chyba elektro. Ale co to jest sylwoterapia?Madzia501 pisze:W celu uzyskania najlepszych efektów kompleksowego leczenia pacjenta z objawami lumbago, poza masażem klasycznym i cwiczeniami leczniczymi, należy zastosowac zabieg ??
odp D ??
EGZAMIN TEORETYCZNY 2014
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Raczej D, reszta odpowiedzi jest trochę bez sensu. Jednak ja zaznaczyłem C, przez pomyłkę - miałem potem poprawić i zapomniałem. Sylwoterapia = drzewoterapia.Madzia501 pisze:W celu uzyskania najlepszych efektów kompleksowego leczenia pacjenta z objawami lumbago, poza masażem klasycznym i cwiczeniami leczniczymi, należy zastosowac zabieg ??
odp D ??
Za co macie w
17
Wskaż właściwą kolejność zabiegów fizjoterapeutycznych , warunkującą skuteczność leczenia skoliozy funkcjonalnej?
Ja dałem C - Zabiegi cieplne, masaż grzbietu, korekcja kręgosłupa, ćwiczenia elongacyjne grzbietu
/wydaje mi się prawidłowa kolejność fizjo - masaż - kinezy/
i w 18
Który zestaw zabiegów fizjoterapeutycznych należy zastosować u pacjentki cierpiącej na napadowe ziębnięcie i drętwienie kończyn w przebiegu choroby Raynauda
Dałem A - Kąpiele czterokomorowe, masaż klasyczny, ćwiczenia Burgera, terapia zajęciowa.
/nie należy oziębiać, wiec pozostałe odpowiedzi odpadają/
17
Wskaż właściwą kolejność zabiegów fizjoterapeutycznych , warunkującą skuteczność leczenia skoliozy funkcjonalnej?
Ja dałem C - Zabiegi cieplne, masaż grzbietu, korekcja kręgosłupa, ćwiczenia elongacyjne grzbietu
i w 18
Który zestaw zabiegów fizjoterapeutycznych należy zastosować u pacjentki cierpiącej na napadowe ziębnięcie i drętwienie kończyn w przebiegu choroby Raynauda
Dałem A - Kąpiele czterokomorowe, masaż klasyczny, ćwiczenia Burgera, terapia zajęciowa.
-
basiunka38
Krew wyplywa z serca tętnicami a wraca żyłami, to niby nad czym się tu zastanawiać wiadomo że BHalford pisze:U nas większość dała odp. C. W sumie to chyba nigdy nie skumam o co chodzi z tym małym i dużym obiegiem krwirobobobo91 pisze:Daniel_26
Który schemat przedstawia drogę krwi żylnej w krwiobiegu dużym?
A. Naczynia włosowate -> naczynia krwionośne większe -> prawa komora serca -> prawy przedsionek serca
B. Naczynia włosowate -> naczynia krwionośne większe -> prawy przedsionek serca -> prawa komora serca
C. Lewy przedsionek serca -> Lewa komora serca -> naczynia krwionośne większe -> naczynia włosowate
D. Lewa komora serca -> Naczynia krwionośne większe -> naczynia włosowate -> naczynia krwionośne większe
Odpowiedź D
-
robobobo91
Mam tak samoDaniel_26 pisze:Za co macie w
17
i w 18
-
robobobo91
-
robobobo91