1. czas egzaminu 120min.
2. 4 osoby w 1 turze (przynajmniej u mnie), tzn. 2 pary
3. po wejściu do sali jakieś 10 min. na obejrzenie stanowisk
4. losowanie numerków stanowisk (i chyba zadań też)
tu zdania są podzielone co do ilości zadań, ja obstawiam że będą 2 różne zadania, ale tylko 2, a nie 4 (ale to tylko moje zdanie!), chodzą też słuchy że dla wszystkich będzie jednakowe ale to by nie było rozsądne bo masujemy na sobie wzajemnie i co za tym idzie ten drugi z pary miałby łatwiej
5. czas na zapoznanie się z zadaniem i/lub rozpoczęcie pisania
6. pierwsza osoba przez podniesienie ręki sygnalizuje gotowość do wykonu
w tym momencie jego partner musi przerwać to co robi bo będzie przecież modelem (chore!)
7. przygotowanie stołu, pacjenta itd., gotowość do wykonu zgłaszamy podniesieniem ręki
8. wykon - czas w zależności od ilości chwytów, ale myślę że ok. 25min., zakończenie wykonu sygnalizujemy podniesieniem ręki
9. sprzątanie - pacjenta, stołu, klinów (pamiętajcie o dezynfekcji klinów a nie tylko stołu!)
10. powrót do pisania (no chyba że akurat Waszemu partnerowi zachce się wykonać to poleżycie sobie bezczynnie
Tym sposobem, wg obliczeń jednej z naszych nauczycielek na napisanie pracy będzie max. 25-30min. No i teraz zależy co dadzą. Jeśli same przeciwwskazania itp to luz, ale jak przyjdzie opisywać struktury masowanej okolicy to w zależności od okolicy trochę czasu może to zająć.