Działalność gospodarcza po przerwie w zawodzie

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Awatar użytkownika
ashley

Działalność gospodarcza po przerwie w zawodzie

Post autor: ashley »

Kochani,zwracam się do Was z pytaniem czy mogę myśleć o założeniu działalności gospodarczej jeśli mój staż odbyłam w 2010 roku ,a dyplom technika masażysty otrzymałam w 2009 roku. Czy ta przerwa,
nie będzie powodem żebym mogła otworzyć swój salon? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje, jeśli ktoś znajdzie chwile i odpowie mi. Pozdrawiam masażystów :)
Ostatnio zmieniony 2013-06-25, 19:16 przez ashley, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

mozesz otwarzyc kiedy chcesz po dostaniu dyplomu, on sie nie przedawnia i nie ma potrzeby kontynuacji pracy czy nauki.

natomiast jest kryzys, ktorego konca nie widac, wiec zastanow sie jeszcze. Zacznij od zatrudnienia, co pomoze ci przypomniec nauke i wyrobic kontakty w srodowisku. Potem masaz na dojazd, a nastepnie gabinet.

gabinet nie musi byc wlasny, mozesz podczepic sie pod istniejacy gabinet fizjo, kosmetyczny, dietetyke, prywatna przychodnie medyczna
Awatar użytkownika
ashley

Wracając do tematu działalności . Mam do Was pytanie, jaką powierzchnię powinien posiadać salon masażu ? Normatywna powierzchnia pojedynczego stanowiska zabiegowego winna wnosi 6 m oraz jednostanowiskowego pomieszczenia do masażu ok. 12-16 m2 .
Nie rozumiem tych słów, może ktoś mi wytłumaczyć :) Z góry dziękuje, jeżeli ktoś znajdzie chwile żeby odpisać .
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kursy masazu tajskiego

Post autor: massagewarsaw »

na kazdy stol w duzym pomieszczeniu, z wieloma stolami, minimum 6 m2. Jesli w pomieszczeniu tylko 1 stol, to minimum 12 m2
Awatar użytkownika
ashley

Dziękuje za odpowiedź. Mam pytanie ,czy koniecznie pomieszczenie musi podać 12 metrów kwadratowych ? Jak patrzy na , to sanepid ? Mam pomieszczenie która posiada 10 m kwadratowych, czy to nie stanowi problemu :???:
fizjo

Post autor: fizjo »

ashley pisze:Dziękuje za odpowiedź. Mam pytanie ,czy koniecznie pomieszczenie musi podać 12 metrów kwadratowych ? Jak patrzy na , to sanepid ? Mam pomieszczenie która posiada 10 m kwadratowych, czy to nie stanowi problemu :???:
A próbowałaś zadzwonić do nich? Chyba 2 m nie będzie robiło aż takiego problemu lecz mogę się mylić.
Awatar użytkownika
ashley

Nie dzwoniłam do nich. Udzielą mi odpowiedzi co do metrażu myślisz ?
fizjo

ashley pisze:Nie dzwoniłam do nich. Udzielą mi odpowiedzi co do metrażu myślisz ?
No chyba od czegoś są. Najlepiej pytać u źródła. Spróbuj i daj znać co odpowiedzieli?
Awatar użytkownika
ashley

jak poczytałam na różnych forach, jakie panie urzędniczki są miłe... koniecznie dowiem się :) żeby tylko mnie , nie odesłały do ustawy. Masz babo i patrz żeby tak nie było...
fizjo

ashley pisze:jak poczytałam na różnych forach, jakie panie urzędniczki są miłe... koniecznie dowiem się :) żeby tylko mnie , nie odesłały do ustawy. Masz babo i patrz żeby tak nie było...
Jak by nie patrzeć to one są dla nas a nie my dla nich. Może jakaś będzie mila i pomoże :)
Awatar użytkownika
ashley

Masz rację, po to one są żeby pomóc :wink: To jest ich praca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”