Praktyczny czerwiec 2013??
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
- massagewarsaw
- Kontakt:
kursy masazu tajskiego
admin napial wczoraj:India pisze:jak wrzucic skan projektu? bo mam:)
"Proszę o podesłanie na kontakt@e-masaz.pl wszystkich projektów wstawię na serwer dla wszystkich"
odnośnie pytania 34 - tak - kończysz na węzłach pachwinowych. Później masz przegłaskanie proprioceptywne całego obszaru, ale to już faza utrwalająca. A odnośnie pytania 16, to jest takie pytanie jakiego ja nie lubię, czyli takie które jest jednokrotnego wyboru a winno być wielokrotnego, bo i A i B są poprawnymi odpowiedziami, tylko kwestia która jest "bardziej poprawna" (przynajmniej dla układających klucz)
a mam pyt. w skierowaniu bylo cos napisane ze nie mozna stosowac cwiczen z oporem ja zapomnialam i w masazu zrobilam pozycje lezenia tylem i tasma elastyczna zawiazane za stawy skokowe i jak miesien mial byc w skurczu to prosilam o podniesienie nogi ogolnie masaz zrobilam dobrze ale teraz zastanawia mnie to czy skresla mi caly masaz i uznaja ze jest zle i nie dostane punktow czy dostane mniej za ta pozycje ?stres robi swoje
Masaż izmoetryczny jest wykonywany na napiętym izometrycznie mięśniu. Jak uniesiesz kd w góre, w s.biodrowym to nie będzie to napięcie izometryczne. O ile dobrze zrozumialem to na napietym w ten sposób mięśniu wykonałas faze główną ? Jeśli tak to, wg mnie zle. Ciężko byloby wykonac jakikolwiek masaż na konczynie trzymanej przez pacjenta w powietrzu.
a ja dalej do pytania 34 prosze o podanie uzasadnienia opracowania węzłów pachwinowych na koniec bo według mnie kończymy na stawie skokowym a takiej odpowiedzi nie było, według jakiej metody tak sądzisz lub według jakiego autora podręcznika lub opracowania a kolejna sprawa to test jest jednokrotnego wyboru więc nie moga być 2 poprawne odpowiedzi a pisze to po to żeby wam uzmysłowić że jest to celowe żeby jak najmniej ludzi miało 100 % co jest przykre
My mieliśmy na zajęciach opracowanie st. skokowego, potem odprowadzenie z całej nogi na węzły pachwinowe i opracowanie węzłów pachwinowych więc odpowiedz się zgadzałaandele pisze:a ja dalej do pytania 34 prosze o podanie uzasadnienia opracowania węzłów pachwinowych na koniec bo według mnie kończymy na stawie skokowym a takiej odpowiedzi nie było, według jakiej metody tak sądzisz lub według jakiego autora podręcznika lub opracowania a kolejna sprawa to test jest jednokrotnego wyboru więc nie moga być 2 poprawne odpowiedzi a pisze to po to żeby wam uzmysłowić że jest to celowe żeby jak najmniej ludzi miało 100 % co jest przykre
Tak samo jest w przypadku reki- oprac. pachowych i nadobojczykowych