Zlecenie lekarskie
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Zlecenie lekarskie
Mam pytanie czy wykonujecie masaze w oparciu o zlecenie lekarskie? Czy koncentrujecie sie wylacznie na porzadnym wywiadzie?
Ostatnio zmieniony 2008-07-31, 21:41 przez ex, łącznie zmieniany 1 raz.
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Re: zlecenie lekarskie
Jak jest zlecenie i wywiad to to i to. Jak nie ma to sam wywiadex pisze:Mam pytanie czy wykonujecie masaze w oparciu o zlecenie lekarskie? Czy koncentrujecie sie wylacznie na porzadnym wywiadzie?
- massagewarsaw
- Kontakt:
masaz warszawa
przypuszczam, ze ze zleceniem lekarskim pacjent idzie do szpitalnego oddzialu fizjoterapii, poniewaz do mnie takowi nie trafiaja - choc zdarzaja sie klienci, ktorym lekarz zalecil jakas technike, ktora moze im pomoc. Zdarzaja sie tez sami lekarze i sobie dluzej rozmawiamy.
Jesli klient nie ma problemu medycznego to nie notuje wywiadu, po prostu wymieniamy pare zdan. Jesli ktos ma problem, to juz w rozmowie telefonicznej przy rezerwacji zabiegu probuje ustalic czy bede w stanie pomoc, czy odsylam do specjalisty. Gdy klient przychodzi na zabieg, to juz mam jego obraz i mam czas na poszperanie w notatkach, ksiazkach i internecie czy spytanie bardziej doswiadczonych kolegow o jego problemie.
Jesli klient nie ma problemu medycznego to nie notuje wywiadu, po prostu wymieniamy pare zdan. Jesli ktos ma problem, to juz w rozmowie telefonicznej przy rezerwacji zabiegu probuje ustalic czy bede w stanie pomoc, czy odsylam do specjalisty. Gdy klient przychodzi na zabieg, to juz mam jego obraz i mam czas na poszperanie w notatkach, ksiazkach i internecie czy spytanie bardziej doswiadczonych kolegow o jego problemie.
Ja pracuje w gabinecie rehabilitacyjnym i czesto zdaza sie ze przychodza osoby ze zleconymi zabiegami. Wtedy podstawa sa wlasnie te zalecenia ale dochodzi jeszcze ktotki wywiad ogladanie zdjec jezeli sa i dobiero na stol:) Chociaz zdecydowana wiekszosc jednak sam zabieg masazu robi we wlasnym zakresie i zadko sie zdaza ze jest zlecany. Raczej sa zlecane inne zabiegi z rodziny elektryzacji i swiatlolecznictwa...