Czy do polania klienta czekoladą potrzebny jest kurs?

Informacje na temat szkół, kursów, szkoleń związanych z masażem, fizjoterapia. [Szkoły zapraszamy do umieszczania tutaj informacji na temat prowadzonych szkoleń, kursów]

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

szukam1988

Czy do polania klienta czekoladą potrzebny jest kurs?

Post autor: szukam1988 »

Witam :)

Czy mogę wykonywać masaż gorącą czekoladą bez kursu? Oblanie pacjenta czekoladą o odpowiedniej temp. i wykonanie masażu relaksacyjnego całego ciała nie wydaje się zbyt trudne po dwuletnim technikum masażu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 13:19 przez szukam1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Tak sobie myślę ze gorzej jak jakiś pacjent cie zapyta czy posiadasz jakieś kursy odnośnie masażu czekolada :)
trecking

Post autor: trecking »

To nie jest kurs masażu klinicznego leczniczego czy wybitnie specjalistycznego...... dobrze zrobisz to nikt nie zapyta a jeszcze pochwali
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

trecking pisze:To nie jest kurs masażu klinicznego leczniczego czy wybitnie specjalistycznego...... dobrze zrobisz to nikt nie zapyta a jeszcze pochwali
No dokładnie ale są pacjenci wybitnie natręci którzy i o to potrafią zapytać :)
trecking

Post autor: trecking »

e-Masaz.pl pisze:
trecking pisze:To nie jest kurs masażu klinicznego leczniczego czy wybitnie specjalistycznego...... dobrze zrobisz to nikt nie zapyta a jeszcze pochwali

Jak w każdej branży. Jednak gdyby robić kursy z każdego zabiegu i rodzaju masażu to człowiek by nie zarobił na sama naukę.....
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

trecking pisze:
e-Masaz.pl pisze:

Jak w każdej branży. Jednak gdyby robić kursy z każdego zabiegu i rodzaju masażu to człowiek by nie zarobił na sama naukę.....
Prawda.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

szukam1988 pisze: po dwuletnim technikum masażu.
dlaczego technik masazysta mialby ambicje polewania klientow czekolada i wykonywania niezliczonej ilosci roznych zabiegow, ktore sa podrzednej jakosci, nie wymagaja zdolnosci i ich nauki?

generalnie jest zasada, ze wieszasz w gabinecie dyplomy, pod nimi certyfikaty, ktore okreslaja twoje kompetencje. Rozumie, ze w okolicach walentynek, na wieczory panienskie i podobne okazje, mozna wprowadzic na zyczenie klientow czekolade. Ale trzeba sobie zdawac sprawe, ze nie przegoni sie mody na nowe, ulotne zabiegi, napedzanej przez przemysl kosmetyczny.

masazysta-profesjonalista moze byc dobrym w kilku rodzajach masazu/terapii. Jesli wstawia w ofercie kilkanascie/dziesiat zabiegow (ktorych w dodatku, w wiekszosci sie nie uczyl), to dewaluuje w oczach powaznych, potencjalnych klientow swoja wiarygodnosc, jako uzdrowiciel (pomagajacy w dochodzeniu do zdrowia).
geralt22
Kontakt:

Post autor: geralt22 »

Witam a ja mam takie pytanie, jaka czekolada do masażu jest dobra ? mam na myśli specjalne czekolady typu bms czy norel. A może ktoś używa jakiejś innej tańszej ?
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

geralt22 pisze:Witam a ja mam takie pytanie, jaka czekolada do masażu jest dobra ? mam na myśli specjalne czekolady typu bms czy norel. A może ktoś używa jakiejś innej tańszej ?
Załóż nowy temat odnośnie twojego pytania. Przyda się dla następnych osób.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż szkoły, kursy, szkolenia”