Co zrobić aby nie stracić uprawnien masażysty.

Hyde Park. Ogólne informacje nie związane z masażem. Tematy o wszystkim.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

Andzelika Giero

Co zrobić aby nie stracić uprawnien masażysty.

Post autor: Andzelika Giero »

Witam!!

Tak jak w temacie mojego postu interesuje mnie co muszę zrobić aby nie stracić uprawnień masażystki. Moja sytuacja wygląda następująco: 3 lata temu ukończyłam studium masażu. Za 2 lata stracę uprawnienia do wykonywania zawodu masażysty ponieważ przebywam aktualnie w Holandii i nie pracuję w zawodzie (podobno okres ważności dyplomu bez praktyki wynosi 5 lat).
Czy możecie doradzić mi w jaki sposób mogę zachować swoje uprawnienia. Aktualnie nie mam możliwości podjęcia pracy w zawodzie. Może jakieś kursy lub bezpłatne praktyki, wolontariat, itp, coś co pozwoliłoby utrzymać kontakt z zawodem. Jeśli tak to w jakim minimalnym wymaganym wymiarze czasowym.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2013-07-31, 14:57 przez Andzelika Giero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

nie tracisz uprawnien zawodowych, nie musisz sie przejmowac. Moze kiedys wejdzie nowa stawa i moze sie to zmieni.

ale jesli masz zamiar w przyszlosci wrocic do tego zawodu, to rzeczywiscie powinnac praktykowac, doszkalac sie - im wiecej, tym lepiej
Krystek

Post autor: Krystek »

Z tego co się orientuje to nad pielęgniarkami i lekarzami wisi taka groźba, natomiast masażyści i fizjo są bezpieczni.
inez

Post autor: inez »

Rany, ale mnie teraz nastraszyliście:/ To można stracić uprawnienia po kilku latach bez umowy o pracę w zawodzie? czy nie?
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

inez pisze:Rany, ale mnie teraz nastraszyliście:/ To można stracić uprawnienia po kilku latach bez umowy o pracę w zawodzie? czy nie?
Nie
YoAska88

Post autor: YoAska88 »

hej wszystkim;) jestem tu nowa i troszkę jeszcze nie ogarniam co jak i gdzie więc gdyby coś to mnie przegońcie gdzie trzeba;p
nurtuje mnie taka sprawa- czy masażysta może podjąć ''normalną'' pracę w zawodzie bez odbycia stażu?
pytanie nr2- jeśli obowiązek odbycia stażu istnieje to ile czasu ów staż trwać powinien? :roll: pozdrawiam;-*
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

tak, moze pracowac bez starzu, jesli pracodawca tego nie wymaga. Moze tez otworzyc wlasna dzialalnosc
bananowy_kot

uprawnienia

Post autor: bananowy_kot »

Witam, czy nadal jest tak, że gdy nie pracuje się w zawodzie masażysty/ja nie pracowałam nigdy i tak już 3 lata minęły/ to nie traci się uprawnień do wykonywania tego zawodu?
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

Nic sie nie zmienilo, mozna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park forum ogólne”