Ktoś ma już arkusz egzaminu teoretycznego czerwiec 2012 ?
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
-
sylwus555-91
Źle napisałem,co do masażu suchego!!!
Przepraszam tę osobę z góry za swój błąd,napisała ona dobrze.
Dziś dokładnie pytałem wykładowcy,chodzi o masaż POZA środowiskiem wodnym,
czyli nie masaż podwodny,wirowy,czy taki gdzie pacjent jest polewany a masażysta masuje.Ja napisałem,że masaż suchy,to bez środków poślizgowych.
Świadectwo ukończenia szkoły daje uprawnienia do pracy jako masażysta.
Przepraszam tę osobę z góry za swój błąd,napisała ona dobrze.
Dziś dokładnie pytałem wykładowcy,chodzi o masaż POZA środowiskiem wodnym,
czyli nie masaż podwodny,wirowy,czy taki gdzie pacjent jest polewany a masażysta masuje.Ja napisałem,że masaż suchy,to bez środków poślizgowych.
Świadectwo ukończenia szkoły daje uprawnienia do pracy jako masażysta.
W projekcie można napisać,że masaż robimy bez środków poślizgowych,bo tak też można masować,ale trzeba to napisać-że zrobisz masaż bez oliwki itp.
Jest tarcie,przez to masaż jest intensywniejszy,głębiej działa,zaś na owłosienie,to chyba tzw antydepilacyjne techniki np. w miejscu rozcierasz i przesuwasz rękę itd.
A jak to oceniają,to myślę,że prostu nie dostaniesz punktu jeśli środki poślizgowe były
w kluczu.Heh też nie napisałem,że pomogę zdjąć i włożyć protezę.
Szkoda,że wałków pod stawy skokowe nie podłożyłem:)
Jest tarcie,przez to masaż jest intensywniejszy,głębiej działa,zaś na owłosienie,to chyba tzw antydepilacyjne techniki np. w miejscu rozcierasz i przesuwasz rękę itd.
A jak to oceniają,to myślę,że prostu nie dostaniesz punktu jeśli środki poślizgowe były
w kluczu.Heh też nie napisałem,że pomogę zdjąć i włożyć protezę.
Szkoda,że wałków pod stawy skokowe nie podłożyłem:)
-
JustynaZuzanna
-
bananowy_kot
- massagewarsaw
- Kontakt:
kurs masaz tajski
zarejestrowalas sie na forum przed 2 dniami, a probujesz ustawiac i obrazac. Na forum sa nauczyciele, rowniez zasiadajacy w roznych komisjach, a czyta wiele wiecej, rowniez z cke. Gadajac glupoty, nie tylko ich obrazasz, ale powstrzymujesz przed wypowiadaniem sie na forum, udzielaniem pewnych odpowiedzi i podniesieniem poziomu dyskusji.Kajkamajka pisze:weź spadaj, jestes członkiem komisji ze ich tak bronisz?
jak chcesz gadac, co ci podleci na jezyk, to idz na egzaminzawodowy, tam nikt nie czyta
bananowy_kot
Specjalnie rozmawiałem na ten temat z wykładowcą(od wielu lat masażysta w publicznej placówce,wykładowca w policealnej i na uczelni medycznej),bo też mnie to nurtowało,więc myślę że prawidłowo rozróżnia pojęcia?
Ale masz prawo się nie zgadzać.Mam tylko prośbę,skonsultuj to też ze swoimi wykładowcami i napisz.Zawsze lepiej wiedzieć niż kluczyć i zgadywać.
ps myślisz,że facet specjalnie dla masażu u Ciebie,będzie golił nogi?:)
Specjalnie rozmawiałem na ten temat z wykładowcą(od wielu lat masażysta w publicznej placówce,wykładowca w policealnej i na uczelni medycznej),bo też mnie to nurtowało,więc myślę że prawidłowo rozróżnia pojęcia?
Ale masz prawo się nie zgadzać.Mam tylko prośbę,skonsultuj to też ze swoimi wykładowcami i napisz.Zawsze lepiej wiedzieć niż kluczyć i zgadywać.
ps myślisz,że facet specjalnie dla masażu u Ciebie,będzie golił nogi?:)
-
Kajkamajka
Re: kurs masaz tajski
czy tak ciężko to zrozumieć że to nie są tylko moje słowa? nie przypominam sobie zebym kogos tutaj ustawiała, a to "obrazanie" nie jest bezpodstawne...massagewarsaw pisze:zarejestrowalas sie na forum przed 2 dniami, a probujesz ustawiac i obrazac. Na forum sa nauczyciele, rowniez zasiadajacy w roznych komisjach, a czyta wiele wiecej, rowniez z cke. Gadajac glupoty, nie tylko ich obrazasz, ale powstrzymujesz przed wypowiadaniem sie na forum, udzielaniem pewnych odpowiedzi i podniesieniem poziomu dyskusji.Kajkamajka pisze:weź spadaj, jestes członkiem komisji ze ich tak bronisz?
jak chcesz gadac, co ci podleci na jezyk, to idz na egzaminzawodowy, tam nikt nie czyta
a co do dyskusji powyzej masaż suchy to zwykły masaż na oliwce lub talku w przeciwienstwie do masazu mokrego (wodnego), miałam to na praktykach, pacjenci przychodzili do mnie ze swoimi kartami zabiegowymi i zwykły masaż jest tak własnie okreslany jako suchy