Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum
ogólnie dośc łatw projekt tylko teraz ciekawe co bedzie w kuluczu, właśnie jak pozycja? ja dałem na boku z klinem. A pisaliście przeciwwskazania w metodyce?
ja dałem tak: pobudzajacy po obu stronach uda i na koncu kikut opracowany jak blizna, okreznie i t p:) Slyszalem ze powinno byc ze tyl uda rozluzniajaco bo wtedy pobudzeniem wzmacniamy prostowniki takze to troche spartaczylem ale przód uda tez dalem pobudzajaco wiec powinno byc dobrze. W cwiczeniach na koncu nie dalem cwiczen z wyprostem stawu kolanowego ale wzmacnialem prostownik stawu kolanowego czyli czworoglowy, ale dalem tez pozycje drenazowa i napiecia izometryczne. Moze darują te bledy co niektóre i zalicza;) Niech opatrznosc sie zmiłuje:)
Pozycja lezenie przodem i tylem, klin pod kikutem by uzyskac drenazowe ulozenie:) To moja robota, czy dobrze nie wiem. Z mojego rekonesansu wynika ze jest szansa by zdac, ale zobaczymy:) Pozdrawiam wszystkich i trzymam za was kciuki:)
w zadaniu było że trzeba wzmocnic i pobudzić mięśnie więc skojarzyło mi się zeby pobudzic mięsień czworogłowy uda wiec zrobiłam pozycje ułozeniowa tyłem na plecach , bo skoro trzeba pobudzic przód to musi być on wiotki bądź rozluźniony a tył uda w takim razie jest napięty więc z tyłu chyba nie tzreba było robić bo tak to by tył musiało sie rozluźnic a w zadaniu było tylko pobudzenie i wzmocnienie ale nie jestem pewna wiec też się zastanawiam
Linell moim zdaniem masz bardzo dobrze trafione, ja wlasnie za duzo pobudzilem, nie potrzebnie zginacze, wiec powinni potraktowac to jako zle i nie patrzec, uznac ze pobudzam tez tylko czworoglowy:)
jak sie reszte napisalo, i w metodyce troche zawalilo to moze sie zda hehe:D wiecej punktow jest za całą reszte..a w metodyce nawet jak odpadnie cos to i tak jakies sie dostanie. Ja nie napisalem ze podkladam pod kikuta, a zrobilem na plecach i na brzuchu
ja zrobiłam w metodyce tę część podudzia która pozostała staw kolanowy i udo ;p
nie pamiętam konkretnie obszaru który był w skierowaniu ale wydaje mi się że 3 fragmenty były tam .... staw kolanowy i udo lewe
ja nie zrobiłam hartowania bo wydaje mi się że hartowanie jest przygotowaniem do protezowanie a owy pacjent już tą proteze posiada ;p przydał by się klucz odpowiedzi