Studium masażu czy kosmetyczne?

Informacje na temat szkół, kursów, szkoleń związanych z masażem, fizjoterapia. [Szkoły zapraszamy do umieszczania tutaj informacji na temat prowadzonych szkoleń, kursów]

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

zakupoholiczka9

Studium masażu czy kosmetyczne?

Post autor: zakupoholiczka9 »

Jak sądzicie co jest lepsze studium masażu czy kosmetyczne?W tym roku czeka mnie matura na początku byłam przekosana do kosmetycznego studium teraz jednak bardziej interesuje mnie masaż.....Jakie szkoły policealne polecacie w Trójmieście/Warszawie/Wrocłąwiu?
Z góry dziękuje za wszytskie odpowiedzi;)
Ostatnio zmieniony 2012-01-07, 17:20 przez zakupoholiczka9, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

w innym watku pytalas tylko o masaz, wiec przypuszczam, ze studium kosmetyczne odrzucilas. Niemniej szkoly kosmetyczne rowniez maja w programie teorie i elementy praktyczne masazu, ale zeby porzadnie opanowac material, to powinnas zrobic dodatkowe, pozalekcyjne kursy. Rozne firmy kosmetyczne oferuja nawet krotkie bezplatne kursy, pod katem promocji i sprzedarzy swoich kosmetykow do masazu.

w warszawie najbardziej znane jest studium medyczne nr 2, imienia biernackiego (zdaje sie na czerniakowie).

w sekretariacie/u dyrektora szkoly, powinien by spis wszystkich szkol policealnych ulozony wedlug ich profili (szukaj szkol medycznych z masazem). Moze jest taki spis gdzies na necie, np opublikowany przez ministerstwo lub kuratoria. Najlepiej kontaktowac sie ze wszystkimi i wykluczyc nie spelniajacw twoich kryteriow (np odleglosc od miejsca zamieszkania)
Cyna13

Post autor: Cyna13 »

Ja sadzę, że najlepiej wybrać studium masażu.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

Cyna13 pisze:Ja sadzę, że najlepiej wybrać studium masażu.
cyna, napisz dlaczego, to bedzie mozna osadzic twoj sad
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż szkoły, kursy, szkolenia”