Temat ogólny o wszystkim

Hyde Park. Ogólne informacje nie związane z masażem. Tematy o wszystkim.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

majkel pisze:Gdyby ktoś posiadał jakiś wzór o zmianę angażu w pracy, byłbym ogromnie wdzięczny :)
Może tutaj coś będzie: http://www.rp.pl/temat/61481.html
majkel

Post autor: majkel »

Ciekawostka kiedyś pytałem czy fizjoterapeuci są tzw"funkcjonariuszami publicznymi"
a od 1 stycznia są właśnie nimi pielęgniarki i położne; choć nas też to powinno objąć gdyż ci pracujący na zasadach NFZ maja cos takiego jak "rehabilitacja domowa" i też w zasadzie nie wiemy na kogo trafimy, w jaka okolice,
Działają u nas w kraju jakieś związki zawodowe,stowarzyszenia rehabilitantów które by w jakimś stopniu "walczyły" o nasze przywileje??
gochencja

Post autor: gochencja »

Witajcie, mam do Was pytanie. Miałam egzamin z fizjoterapii i miałam następujące pytanie: "Kierunek głaskania głębokiego nie uwzględnia:" i nie odpowiedziałam na to pytanie,bo kompletnie nie wiem czego tutaj się złapać, a pytanie było otwarte, więc nie było co strzelać. Strasznie mi chodzi to po głowie, a zapomniałam się po egzaminie zapytać babeczki o to i teraz za późno,bo już mnie nie uczy i nie bywa na zjazdach jak ja jestem. W lipcu czeka mnie licencjat i wręcz czuję,że to pytanie się powtórzy.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

nie wiem, ale inni uczniowie i inni nauczyciele powinni ci pomoc, bo bylo to w programie.

moze chodzi o obieg krwii czy chlonki, bo masaz gleboki moze byc prowadzony rowniez na krotkim, kilkucentymetrowym odcinku, na malej powierzchni i byc wykonany nawet upuszkami palcow
gochencja

Post autor: gochencja »

zawsze prowadzę rzetelne notatki i zbieram wszystkie wykłady e formie elktronicznej i tego nie ma, a uczniowie jak to oni udają, że też nie wiedzą.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

to przedyskutujcie w klasie z nauczycielem.

pytanie bylo pewnie na sprawdzianie klasowym, stworzone przez nauczycielke. Jak to z pytaniami otwartymi, jest wiele poprawnych odpowiedzi. Na egzaminach dyplomowych takich pytan unikaja, bo trudniej je jednoznacznie ocenic/dac punkty i zabieraja wiecej czasu przy sprawdzaniu.
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Po godzinach: http://spasjonaci.pl/po-godzinach gra w której prowadzisz salon spa ;)
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

nowy portal wymiany umiejetnosci, ale masazu i innych uslug tam jest na lekarstwo
http://natemat.pl/16031,masaz-za-mebel- ... ej-wymiany
tezapl

Post autor: tezapl »

Czesc
czy znacie podobne książki jak Kinezyterapia Zembatego gdzie są opisywane przyczepy i do tego zdjęcia?
szukałem w różnych atlasach ale tylko Zembaty zrobił to fajnie, ale szukam trochę lepiej to zrobionego.
Pozdrawiam
majkel

Post autor: majkel »

Spanie na brzuchu korzystne czy niekorzystne dla kręgosłupa ??
tezapl

Post autor: tezapl »

Oczywiście, że złe
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

lukrecja pisze:to chyba nikt nie słyszał o Tombaku...
\
słyszeli, słyszeli od pacjentów
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Wakacje, wakacje i po wakacjach. Jak tam nastroje przed jesienią? Szara codziennością?
PatrycjaS19915

Post autor: PatrycjaS19915 »

tezapl pisze:Czesc
czy znacie podobne książki jak Kinezyterapia Zembatego gdzie są opisywane przyczepy i do tego zdjęcia?
szukałem w różnych atlasach ale tylko Zembaty zrobił to fajnie, ale szukam trochę lepiej to zrobionego.
Pozdrawiam
Ja uczę się anatomi z atlasu F.Nettera świetnie to wszystko graficznie przedstawił ale jest taki minus że większośc jest opisana po łacinie więc trzeba sobie te ryciny tłumaczyć jeżeli nie znasz łacińskiego nazewnictwa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park forum ogólne”