Informacja! Zanim napiszesz przeczytaj.

W tym dziale opisujemy swój przypadek kliniczny z pacjentem tak abyśmy mogli wspólnie razem podyskutować oraz pomoc.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Informacja! Zanim napiszesz przeczytaj.

Post autor: administrator »

W tym dziale opisujemy swój przypadek kliniczny z pacjentem tak abyśmy mogli wspólnie razem podyskutować oraz pomoc. Dział poświęcony dla masażystów w celu wymiany klinicznego doświadczenia, opis przypadku itp.
Nieznajoma

masaż w chorobie WZW typu C

Post autor: Nieznajoma »

Mam pytanie: Czy mogę masować grzbiet pacjenta jesli jest chory na wirusowe zapalenie wątroby typu C. Czy to jest przeciwwskazanie tylko do masazu powłok brzusznych czy wogóle nie można masować. Proszę o szybką odp.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

mozna masowac, ale musisz sprawdzic objawy choroby i ogolny stan pacjenta. Moze miec on zylaki wywolane tym zapaleniem, krwawienia przelyku i wiele innych powaznych dolegliwosci, czesto wystepujacych jednoczesnie.

Masaz lekki, powierzchniowy, odstresowujacy, z dala od czesci problematycznych powinien byc krotki, zeby nie przemeczac organizmu. Jesli nie jestes pewna postepowania, to zreferuj go do innego masazysty, z wiekszym doswiadczeniem.
Ostatnio zmieniony 2011-09-30, 18:20 przez massagewarsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieznajoma

Post autor: Nieznajoma »

massagewarsaw, dziękuję Ci za odpowiedź. Ja nie mam tu swojego konta, dlatego się nie zalogowałam.
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

powinnas sie zarejestrowac i logowac, to bedziesz dostawac powiadomienia o odpowiedziach w watkach, gdzie uczestniczysz.

temat czasowo zamykam, ze wzgledu na spam od niezarejestrowanych
Zablokowany

Wróć do „Podstawy kliniczne w masażu”