Masaż klatki piersiowej
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Masaż klatki piersiowej
Chciałam zapytac ze u mezczyzn wystarczy zdjąc bluzkę i potem masowac a u kobiety???tez trzeba zdjąc biustonosz przy masazu kl.piersiowej????odp.
Technika jak wykonać masaż klatki piersiowej.
Technika jak wykonać masaż klatki piersiowej.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez stynka000, łącznie zmieniany 3 razy.
- massagewarsaw
- Kontakt:
kurs masaz tajski
twoje pytania i ich styl http://forum.e-masaz.pl/search.php?sear ... =stynka000 sa powalajace z nog, a kobieta moglaby powiedziec "cycki opadaja"stynka000 pisze:Chciałam zapytac ze u mezczyzn wystarczy zdjąc bluzkę i potem masowac a u kobiety???tez trzeba zdjąc biustonosz przy masazu kl.piersiowej????odp.
Ostatnio zmieniony 2011-06-02, 20:44 przez massagewarsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Masaz klatki piersiowej
Chyba masz zamiar masować dekolt tak? Możesz zostawić pacjentkę w biustonoszu albo zakryć racznikiem. Faktycznie dziwne pytania.stynka000 pisze:Chciałam zapytac ze u mezczyzn wystarczy zdjąc bluzkę i potem masowac a u kobiety???tez trzeba zdjąc biustonosz przy masazu kl.piersiowej????odp.
-
Piotrek Medic
- Kontakt:
-
Piotrek Medic
- Kontakt:
-
Piotrek Medic
- Kontakt:
Jeśli chodzi o zwykły przeciętny masaż klasyczny u kobiet zazwyczaj prosi się o zdjęcie biustonosza i przykrywa się klatkę piersiową ręcznikiem ( ja tak zazwyczaj robię o ile zdarza mi sie masować klatkę piersiową u kobiety). Mozna to zrobić również w staniku, gdyż tak naprawdę u kobiety dostępy jest górny akton mięśnia piersiowego wielkiego nad biustem ale to też zależy...
Spoko, że jesteś na pierwszym roku ale zawsze- dam Ci taką radę na przyszłość zadawaj pytanie o cel masażu wtedy będzie łatwiej ci odpowiedzieć samemu na pytanie ,,czy odsłaniać i co odsłaniać"
Spoko, że jesteś na pierwszym roku ale zawsze- dam Ci taką radę na przyszłość zadawaj pytanie o cel masażu wtedy będzie łatwiej ci odpowiedzieć samemu na pytanie ,,czy odsłaniać i co odsłaniać"
- administrator
- Site Admin
- Kontakt: