Egzamin zawodowy Technik masażysta - Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014
massagewarsaw - 2014-06-05, 16:36
alqqa1 napisał/a: | w przyszowicach , był konkretny obszar i podane chwyty do wykonania |
Usunieta.
Jaja to nie tu.
Prosze zglaszac posty i uzytkownikow do usuniecia.
xxx - 2014-06-05, 16:44
ja juz nie wiem w co tu wierzyc....
robobobo91 - 2014-06-05, 16:52
adamdol napisał/a: | Podobno (piszę "podobno" bo to informacja usłyszana od kogoś kto zna kogoś kto zdawał, ale źródło jest raczej wiarygodne) w jednej ze szkół w Łodzi był standard L-Th i L-S ale... oprócz przeciążenia grzbietu pacjent miał również powiększoną lordozę w L.
Z mojej wiedzy wynika że w LP należy wtedy zastosować "łezkę", płaski półwałek (jakkolwiek to nazwać) pod brzuch. Dobrze myślę? Tam podobno nikt tego nie zrobił.
Ciekawe jak to się ma do wyposażenia sali egzaminacyjnej skoro w niektórych szkołach są tylko stół i wałek pod stawy. |
można też dać zwinięty ręcznik pod brzuch
xxx - 2014-06-05, 16:56
ale np my do dyspozycji mamy aby przescieradla
karen93 - 2014-06-05, 17:00
U nas w szkole na wyposażeniu do egzaminu z ksztaltek mamy półwałki i male kliny trójkątne pod ramiona w leżeniu przodem i podobno (bo z tym egzaminem nic nie wiadomo) tyle ma być i nie wiecej a prześcieradło odpada bo jest tylko na kozetke i przykrycie niemasowanych części ciała
massagewarsaw - 2014-06-05, 17:02
grubba napisał/a: | Myślicie że nauczyciele i OKE tu zaglądają??? |
W poprzednich latach zawsze zagladali i doradzali.
W tym roku chyba nikt sie nie ujawnil.
Jest szansa, ze sie wlacza po egzaminie, bo na razie pewnie sami maja pomieszanie z poplataniem.
Jesli chodzi o komisje, to musza sprawdzac, czy byly jakies przecieki, nieregularnosci itp, wiec to forum jest czytane
Daniel_26 - 2014-06-05, 17:14
No przecieków nie ma. Są tylko relacje z egzaminu. Nikt nic nie wiem, co jest w kluczu i co jest tak naprawdę oceniane.
Co z tego, że wiemy jaka część ciała była masowana przez inne osoby, jak i tak możemy wykonać masaż tej samej partii ciała źle. Tu liczą się umiejętności, dobór technik, płynność ruchów i całokształt wykonania i to trzeba umieć.
robobobo91 - 2014-06-05, 17:17
Daniel_26 napisał/a: | No przecieków nie ma. Są tylko relacje z egzaminu. Nikt nic nie wiem, co jest w kluczu i co jest tak naprawdę oceniane.
Co z tego, że wiemy jaka część ciała była masowana przez inne osoby, jak i tak możemy wykonać masaż tej samej partii ciała źle. Tu liczą się umiejętności, dobór technik, płynność ruchów i całokształt wykonania i to trzeba umieć. |
Zgadzam się z tobą
adamdol - 2014-06-05, 17:18
Warto byłoby wiedzieć na ile szczegółowy jest klucz. Czy np. są tam konkretne chwyty czy po prostu techniki.
Punktów ujemnych nie ma ale czy w kluczu są jakieś punkty które mówią o całości zabiegu.
No bo jak ktoś pięknie naszykuje stół, pacjenta itd. i zrobi elegancko masaż tylko w masażu rozluźniającym np. zrobi oklepywanie To w zasadzie powinno być pozamiatane. No chyba, że nie ma punktu dotyczącego zgodności wykonu z celem masażu.
adamdol - 2014-06-05, 17:24
robobobo91 napisał/a: |
można też dać zwinięty ręcznik pod brzuch |
No tak... tylko nie sądzę żebyśmy poza dowodem osobistym i długopisem mogli wnieść coś na salę. Podobno nawet wody do picia mieć nie można. To skąd ten ręcznik? No chyba że myślisz o tych papierowych do zabezpieczania bielizny i wycierania rąk po myciu. To trochę by ich trzeba było pozwijać
A przecieków niestety nie ma. Są tylko relacje i nasze domysły. Boję się tylko żeby nam CKE jakiego numeru nie zrobiła na ostatni tydzień egzaminów jak już będziemy prawie pewni, że będzie TH-L i L-S.
robobobo91 - 2014-06-05, 17:32
adamdol kiedy masz egzamin?
adamdol - 2014-06-05, 17:36
10.06. o 8:00 (już gdzieś w tym wątku pisałem)
xxx - 2014-06-05, 17:40
a dzis ktos miał?? ja mam 11 tego
Anonymous - 2014-06-05, 17:47
Jeśli chodzi o wałek przy lordozie to ponoć nic nie podkladamy
..
Mam pytanie, jest tu ktoś z Torunia kto już zdawał egzamin?
Lucyna90 - 2014-06-05, 18:27
Weźcie ludzie nie straszcie.. nie dość że stres to jeszcze se ktoś jaja robi ...
moim zdaniem wszyscy będą mieć th-l i ls ja mam egzamin w sobotę to się dowiem na własnej skórze co było
|
|
|