To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014

mas.krk - 2014-06-01, 13:20

bambo napisał/a:
a ja z tego co wiem to sa tylko 2 przescieradla jednorazowe, czyli kolejnosc jak mowili inni walek, przescieradlo, pacjwnt, przescieradlo...

Dokładnie tak, wałek ma być przykryty i pacjent ma być przykryty, a jak i czym to zależy co dostaniecie. AMEN

Sylwcia - 2014-06-01, 13:24

z tego co wiem oprocz kregoslupa w 2 odc. byl juz izometryczny i klasyczny uda.
jfrey - 2014-06-01, 13:32

Nawet w książce jest napisane, że wałek MUSI być przykryty prześcieradłem. Więc musi być pod nim. Myślę, że do dyspozycji będą 2 prześcieradła, jak już ktoś wyżej napisał.
Anonymous - 2014-06-01, 13:37

jfrey napisał/a:
Nawet w książce jest napisane, że wałek MUSI być przykryty prześcieradłem. Więc musi być pod nim. Myślę, że do dyspozycji będą 2 prześcieradła, jak już ktoś wyżej napisał.

jeszcze inne wyjscie moze byc takie ze kladziemy przescieradlo na nim walek i ten okrywamy recznikiem papierowym i drugie przescieradlo zostaje na pacjenta, Ale to juz zalezy od indywidualnych twprczosci;)

Rayan - 2014-06-01, 14:21

Sylwcia napisał/a:
z tego co wiem oprocz kregoslupa w 2 odc. byl juz izometryczny i klasyczny uda.

czy są to jakieś potwierdzone informacje, czy tylko jakieś przypuszczenia które gdzieś ktoś powiedział i teraz krążą?
Jeśli potwierdzone, to proszę napisz skąd masz taką informację i w jakich szkołach te jednostki się pojawiły.

jfrey - 2014-06-01, 14:42

Rayan, a dlaczego ktoś miałby kłamać?
mas.krk - 2014-06-01, 14:44

Czy możecie mnie odesłać do miejsca, w którym znajdę testy dla masażysty z przedsiębiorczości? Z góry dziękuję.
sebeq - 2014-06-01, 14:45

A dlaczego nie? Plotki szybko się roznoszą i od kilku dni wszyscy piszą l-s th a tu nagle zmiana okolicy i masażu miała by być?

Nie mówię, że nie ale przydało by się potwierdzenie.

jfrey - 2014-06-01, 15:28

Wszyscy, czyli aż te kilka osób, które są tu na forum? ;) W tym 1/4 z nas miała egzamin? Izometryczny jest możliwy jak wszystko, ja bym była zdziwiona, gdyby każdy miał to samo we wszystkich województwach i w każdej szkole.
Rayan - 2014-06-01, 15:58

Cytat:

a tak po prostu, chyba lepiej byłoby gdyby każdy chociaż napisał skąd taką informacje posiada i gdzie takowy egzamin miał miejsce?

Cytat:

dokładnie, a przez to nie robiłby się mętlik w głowach...

Rayan - 2014-06-01, 15:59

jfrey napisał/a:
Wszyscy, czyli aż te kilka osób, które są tu na forum? ;) W tym 1/4 z nas miała egzamin? Izometryczny jest możliwy jak wszystko, ja bym była zdziwiona, gdyby każdy miał to samo we wszystkich województwach i w każdej szkole.

owszem że jest możliwy, i jeśli już był to niech będą to konkretne informacje :)

Norvin - 2014-06-01, 16:19

Rayan napisał/a:
Cytat:

a tak po prostu, chyba lepiej byłoby gdyby każdy chociaż napisał skąd taką informacje posiada i gdzie takowy egzamin miał miejsce?

Cytat:

dokładnie, a przez to nie robiłby się mętlik w głowach...

Zgadzam się bo robi się mętlik .

skoro było to napiszcie coś więcej w jakiej jednostce , jak to ogarnęliście bo to są cenne rzeczy a fajne by było sobie jakoś ' pomóc 'choć w taki pisemny sposób ..

Daniel_26 - 2014-06-02, 08:56

Zaczyna się nowy tydzień. Ciekawe czy coś się zmieni :)

Oczywiście powtarzam wszystko, choć skupiam się przede wszystkim na klasycznym.

Zastanawiam się, jak masować odcinek L-S
Czy po prostu chwyty dla grzbietu, czy też masaż pośladków (w końcu kość krzyżowa jest do połowy pośladków) a masaż grzbietu, większość chwytów zaczynamy od ostatniego kręgu lędźwiowego.

Joasia71 - 2014-06-02, 10:43

Ciekawe czy można sciągać :) chodzi mi o przyczepy jak zapomne wypisac :)
mas.krk - 2014-06-02, 10:56

Joasia71 napisał/a:
Ciekawe czy można sciągać :) chodzi mi o przyczepy jak zapomne wypisac :)

Na egzamin wchodzisz tylko z dowodem osobistym i długopisem, chcesz ryzykować wywalenie z egzaminu - ściągaj. Na pocieszenie dodam, że nie trzeba funkcji, przyczepów ani unerwienia podawać.