Egzamin zawodowy Technik masażysta - Przygotowania do egzaminu zawodowego - czerwiec 2012
Danka - 2012-05-31, 21:59
Czy ktoś z odwiedzających a nie udzielających się na forum ma jeszcze jakiś pomysł co do tego jaki może być temat w tym roku?Może co obstawiają Wasi nauczyciele?
Katarzyna72 - 2012-06-01, 20:43
hm u mnie obstawiaja na kręcz szyji lub skolioze
[ Dodano: 2012-06-01, 21:45 ]
[quote="adamm"] JustynaZuzanna napisał/a: | Może i będę zdeczka hamska ale szczera:
Egzamin jest po to by Ci co bimbają przez dwa lata i się nie nadają do zawodu, nie mieli tytułu. Po to aby faktycznie Ci co mają kwalifikacje i dryg do tego pozostali w zawodzie. A Ci co przyszli na kierunek i zaliczali byle by zaliczyć "bo mamusia kazała iść do szkoły", albo "muszą chodzić bo rente zabiorą" dali sobie spokój... |
Nawiązując do tego co napisalas to musze ci powiedziec ze znam takich co naprawde dobrze masowali a nie radzili sobie z projektem i oblali.I co o takich byś powiedziala ? PECHOWCY
Danka - 2012-06-01, 21:57
Kasiu, ale kręcz był i skolioza również-chyba, że segmentarny ale tacy perfidni chyba by nie byli..
JustynaZuzanna - 2012-06-02, 16:48
Kasiu tak tak bym powiedziała PECHOWCY.
I nie boje się powiedzieć tego, bo wiem sama po sobie - wg wykładowców jestem dobra w tym, projekty pisze bez mrugnięcia okiem (ale zaznaczam że jest to mój drugi egzamin więc wiem co i jak pisać wkońcu kosmetyka i masaż są do siebie w nie których sprawach podobne) ale wiem, że mogę trafić na coś na projekcie czego nie będę wiedziała jak przelać na papier, najbardziej boje się mięśni i ćwiczeń, bo wiem gdzie są na spokojnie potrafie napisać przyczepy i funkcję a w sytuacji stresowej ni ciu ciu, ćwiczeń też za dobrych wymyśleć nie potrafię.
Ale mam małą receptę dla tych, którzy mają problem z pisaniem projektów.
Jeśli ktoś chce mogę na Priva wysłać opracowanie głównych pkt w projektach, które się zawsze powtarzają (no dobra prawie zawsze) Mam opracowany pewien szablon projektu i ode mnie chłopaki po napisaniu z nim 1 projektu teraz sobie radzą.
Wiem, że w nie których szkołach nie można liczyć na wykładowców by nauczyli pisania projektów, ale przede wszystki trzeba ćwiczyć, pisać i pisać i pisać !!
A nie bulwersować się "po co wogóle nam to?"
Ja jak zacznyłam pisać prace lic też sie denerwowałam, ale próbowałam i dałam radę.
Tak samo jak pisałam egzamin z kosmetyki - projekty były dla mnie jakimś kosmosem i nie tylko dla mnie - ale wyćwiczyliśmy je tak z wykładowcą że zdałyśmy wszystkie (52osoby)
W razie problemów przy projekcie służę pomocą
Katarzyna72 - 2012-06-02, 17:37
Danka napisał/a: | Kasiu, ale kręcz był i skolioza również-chyba, że segmentarny ale tacy perfidni chyba by nie byli.. |
Kiedy na projekcie byla skolioza czy kręcz ? bo nie bardzo pamietam?
Danka - 2012-06-02, 18:48
Kręcz-2006r-rozwiązanie przykładowe powinno być na oke poznań
Skolioza-nie wiem w którym roku ale ją pisałam na zajęciach, wykładowca mówił, że była na egzaminie.
Może się mylę, więc niech mnie ktoś poprawi.
Katarzyna72 - 2012-06-02, 20:37
przepraszam ja ogladalam tylko na OKE na Śląsku
Danka - 2012-06-02, 20:56
A co jest na oke Śląsk?
JustynaZuzanna - 2012-06-02, 20:58
ja też pisałam na zajęciach skoliozę, i też wykładowca mówił że była na egzaminie.
Ja pobieram projekty z egzaminzawodowy.info
Katarzyna72 - 2012-06-03, 12:01
Zadanie Egzaminacyjne
Do gabinetu masażu w zakładzie opieki zdrowotnej zgłosiła się pacjentka ze
skierowaniem od lekarza rehabilitacji na wykonanie zabiegu masażu. U pacjentki
stwierdzono zespół bólowy w odcinku szyjno - piersiowym.
Opracuj projekt realizacji prac związanych z przygotowaniem pacjentki do masażu
i przeprowadzeniem tego zabiegu zgodnie z załączoną dokumentacją.
Zaproponuj indywidualny zestaw ćwiczeń usprawniających do wykonywania
w warunkach domowych oraz uzupełnij dokumentację medyczną.
to jest z głównej strony czyli CKE Z 2007 ROKU
[ Dodano: 2012-06-03, 13:02 ]
Zadanie egzaminacyjne
Do gabinetu masażu w zakładzie opieki zdrowotnej zgłosiła się pacjentka
ze skierowaniem od lekarza specjalisty rehabilitacji na wykonanie zabiegu masażu.
U pacjentki stwierdzono przewlekły zespół rwy kulszowej po stronie prawej na skutek
zwyrodnienia i przeciążenia kręgosłupa w odcinku lędźwiowo – krzyżowym.
Opracuj projekt realizacji prac związanych z przygotowaniem, przeprowadzeniem
i zakończeniem zabiegu masażu zgodnie z załączoną dokumentacją. Uzupełnij dokumentację
zabiegową wypełniając Kartę Pacjenta. Zaproponuj indywidualny zestaw trzech ćwiczeń
usprawniających do wykonania w warunkach domowych.
TO JEST Z 2008 ROKU
[ Dodano: 2012-06-03, 13:06 ]
http://www.cke.edu.pl/ima...sazysta_092.pdf
TO BYŁO W 2009
[ Dodano: 2012-06-03, 13:10 ]
JA tez pobieram ze strony egzamin info ale skoliozy tam nie znalazlam .Jesli ktos ma projekty ze skolioza i z kręczem szyji to poproszę.
Danka - 2012-06-03, 13:33
Podaj meila to Ci jutro wysle
massagewarsaw - 2012-06-03, 14:22 Temat postu: kurs masaz tajski jesli ktos ma odpowiedzi z egzaminzawodowy, to proponuje wklejac tu, bo niestety tam licza sobie za udostepnianie odpowiedzi
Katarzyna72 - 2012-06-03, 15:55
DANKA bardzo Ci z góry dziekuję ,moja poczta : katarzynakubica72@interia.pl
adamm - 2012-06-05, 09:35 Temat postu: Re: kurs masaz tajski
massagewarsaw napisał/a: | jesli ktos ma odpowiedzi z egzaminzawodowy, to proponuje wklejac tu, bo niestety tam licza sobie za udostepnianie odpowiedzi |
JustynaZuzanna - 2012-06-05, 17:30
Jak łaskawie odzyskam kabel od skanera to Wam udostępnie ewentualnie najszybciej jak ktoś jest zainteresowany projektami i rozwiązaniami mogę fotki wysłać na meila.
Mogę również przesłać moje rozwiązania sprawdzane przez wykładowce, pod warunkiem że pominiecie błędy ort, zjadanie liter i ich zmienianie
|
|
|